Novým trénerom Snipers Bratislava sa stal Vladimír Roziak

Florbalistov Snipers Bratislava bude v najbližšej extraligovej sezóne viesť Vladimír Roziak. Vo funkcii nahradil Dáriusa Siheľského, ktorý v klube skončil po nedohratom ročníku 2020/2021. 

 

Pre Roziaka, ktorý je zároveň aj prezidentom bratislavského klubu, nejde o premiéru na lavičke Snipers. A-tím mužov viedol už v minulosti v pozícii hrajúceho trénera. Keďže s aktívnou kariérou sa už rozlúčil, tentoraz sa bude môcť naplno venovať trénerskej činnosti.

 

„Preberám mladý a talentovaný tím, ktorému už chýbal florbal a ktorý chce dokázať, že má na viac. Žiadne zásadne zmeny neplánujem. Prvotne chcem vybudovať silnejšiu identitu tímu či už mentálnu ale aj hernú, čo už som aj tímu jasne zadefinoval a myslím, že sa s tým hráči stotožňujú. Prípadné väčšie zmeny sa budú riešiť podľa toho, čo uvidím v najbližších týždňoch,“ uviedol Vladimír Roziak, cituje ho web Snipers.

 

Hoci by chcel svoj realizačný tím rozšíriť, zatiaľ bude pracovať sám. „Potrebujeme, aby niektorí hráči spravili krok vpred vo svojom vývoji. Michalovia (Šifra, Bujna) by sa mali stať lídrami tímu nielen na ploche, ale aj mimo nej. Chalani ako Peťo Šteler, Mišo Koller, Peťo Pempek či Kubo Madunický majú potenciál posunúť svoje výkony vyšsie a ja samozrejme prichádzam k tímu na to, aby som v tomto posune pomohol. Káder tímu je však aj pomerne úzky a bezpodmienečne potrebuje pred sezónou rozšíriť viac menej na všetkých postoch,“ dodal staronový tréner a niekdajší dlhoročný hráč „snajperov“.

 

Tí v sezóne 2020/2021 stihli odohrať štyri zápasy, v ktorých nezískali ani bod so skóre 15:37. V predčasne ukončenom ročníku 2019/2020 obsadili v dvanásťčlennej tabuľke desiate miesto. 



Odoberajte newsletter