O udržanie v „áčku“ proti Estónsku. Sú pre nás neznámou

Juniorský tím čakajú posledné dva zápasy na tohtoročných MS. Tie určia ich konečnú pozíciu a zároveň rozhodnú, či o dva roky v dánskom Frederikshavne budeme súčasťou osemčlennej elitnej spoločnosti alebo o ňu budeme musieť zabojovať z výkonnostne slabšej skupiny. Do duelu o tohtoročné siedme alebo deviate miesto nás posunie výsledok zápasu s Estónskom.

 

Medzinárodná florbalová federácia pred týmto turnajom zmenila formát a posledný tím skupiny A (Slovensko) a B (Dánsko) nehrá automaticky vzájomný zápas o záchranu. Prehovoriť do toho môžu aj víťazi skupín C (Estónsko) a D (Poľsko). „Je určite zaujímavejšie stretnúť sa aj so súpermi z 'béčkového' pavúka. Máme vďaka tomu o jeden šampionátový zápas viac, takže len dobre,“ optimisticky hodnotí Samuel Virga novinku, ktorú si náš výber hneď odskúša na vlastnej koži.

 

Estónsky juniorský tím je pritom pomerne veľkou neznámou. V Halifaxe skončil na konečnom 17. mieste, ale v Brne sa po tuhom boji so Slovinskom dostal do baráže o postup/zostup. Náš tím sa preto bude koncentrovať najmä na svoju hru a vlastný herný prejav: „Nevieme, čo od súpera očakávať, ale pevne verím, že sme dobre zregenerovali a v zápase predvedieme čo najlepší výkon,

 

Najaktuálnejší vzájomný zápas juniorských tímov Slovenska a Estónska je spred šestnástich rokov a tohto súpera máme menej oťukaného ako napríklad Nórov. Tí do Česka pre pandemickú situáciu nepricestovali, no do prelínania medzi bývalou A divíziou a „béčkom“ by zrejme vedeli prehovoriť. Podobne tak aj Kanada, Rusko či Austrália. „Neodohrali sme veľa vzájomných zápasov ani s tímami, ktoré na turnaji chýbajú. S každým súperom by to však bolo o čomsi inom,“ konštatuje opora FBC Trenčín.

 

Sobota prinesie aj zápas medzi Dánskom a Poľskom, z ktorého vzíde náš súper v poslednom šampionátovom zápase. Ktorá možnosť by našim florbalistom vyhovovala viac, sa Virga nezamýšľa: „To už nám môže byť jedno. Naším cieľom je poraziť ktoréhokoľvek z týchto súperov a nevadil by nám zápas ani s jedným z týchto tímov,

 

Slovenskí reprezentanti hrajú proti estónskym rovesníkom od 10:00 a aj z tohto zápasu bude pripravený stream na Youtube Medzinárodnej florbalovej federácie.



Odoberajte newsletter