O víťazstvo v skupine si to rozdáme s Nemeckom

Slovenská reprezentácia mužov nezaváhala ani vo svojom druhom vystúpení v kvalifikačnom turnaji v talianskom meste Celano. Zverenci trénera Radomíra Mrázka si poradili s Rakúskom a zdolali ho 7:1. S plným bodovým ziskom sme na čele tabuľky skupiny F a zajtra od 16.00 h si o prvé miesto a zároveň o miestenku na svetový šampionát, zahráme proti Nemecku, ktoré dnes rozdrvilo Pobrežie Slonoviny 48:0.

 

Rakúšania vyrukovali proti našim s rovnakou taktikou, ktorá im priniesla úspech proti Nemecku. Pozorná defenzívna, čakanie na chyby a vyrážanie do rýchlych protiútokov. K ohrozeniu našej brány sa ani nedostali a po necelých dvoch minútach otvoril slovenský účet zápasu Lukáš Ujhelyi. Pekná, no hlavne trpezlivá kombinačná hra na lopte priniesla slovenskému tímu ďalšie zaslúžené ovocie. Po ďalších dvoch minútach zvýšil na 2:0 Michal Dudovič. Náročné dobývanie brány Rakúšanov pokračovalo, no do prvej sirény už gól nepadol. 

 

Lepší začiatok druhej časti si slovenskí chlapci ani nemohli priať. Už počas prvej minúty po parádnej prihrávke Ronalda Gašparíka skóroval z prvej Michal Dudovič. O ďalšiu pol minútu bolo 4:0, pretože skóre v náš prospech navýšil Martin Grlický. S pribúdajúcim časom tak postupne o víťazovi tohto zápasu nebolo pochýb. Vo zvyšnom čase Slováci hru kontrolovali a nášho súpera prakticky do ničoho nepúšťali. Naopak v závere tretiny prišla prvá naša presilovka, ktorú na strelenie piateho gólu využil opäť Dudovič čím zaznamenal hetrik, no to však z jeho strany nebolo všetko a dve sekundy pred koncom zavesil klasického „šatniara“ do rakúskej bránky – 6:0.

 

Jeden z ojedinelých protiútokov a po prepadnutí našej obrany v polovici štvrtej minúty záverečného dejstva využili na svoj prvý presný zásah Rakúšania, no našich to nerozhodilo a v poslednej minúte „zaklincoval“ konečné víťazstvo 7:1 kapitán Michal Pažák.

 

Hlasy po zápase:

Radomír Mrázek (tréner, Slovensko): „Zápas sa dá zhodnotiť z dvoch pohľadov. Výsledkovo sme to zvládli. Súper bol na našej polovici asi trikrát a žiaľ strelil jeden gól, čo nás mrzí. Tempo hry, ktoré sme si chceli udržať počas celého zápasu sme udržali len prvých desať minút a potom naša hra upadla. Mali sme problémy s technikou a zakončením, čiže zvyšok súboja bol nezáživný. Som rád, že si premiéru v reprezentačnom drese vyskúšal Samo Kelemen a svoje strelecké kvality potvrdil Michal Dudovič, no škoda, že sa k nemu nepridali aj ostatní spoluhráči.“

Samuel Kelemen (hráč, Slovensko): „Hralo sa mi fajn a Rakúšania boli dosť pasívni, čo nám ale vyhovovalo, pretože sme si mohli vyskúšať ďalšie herné prvky, na ktorých musíme pracovať. Myslím, že nám zápas s menšími chybičkami vyšiel a tešíme sa už na Nemecko.“

 

Rakúsko – SLOVENSKO 1:7 (0:2, 0:4, 1:1)



Odoberajte newsletter