Obránia družstvá trenčianske hradby pred Košičanmi?

Situácia sa nám podľa neželaných predpokladov v súvislosti s pandémiou postupne zamotáva a tak aj počas nasledujúceho víkendu nám z programu extraligy juniorov vypadnú zápasy, ktoré malo odohrať družstvo FBC Páv Piešťany. Potešiteľné je, že po dvojtýždňovej pauze v súťaži pokračuje bratislavský Snipers. Medzi najväčšie šlágre dvojkola budú patriť domáce súboje 1. FBC Florbal Trenčín proti košickým celkom ATU a Florko.

 

Pod hrad Matúša Čáka mieria košické celky z metropoly Východu. Trenčania sú pripravení, no nie sú jediní, kto v súčasnej dobe musí rátať s mnohými obmedzeniami. „Sme si vedomí, že hráme proti špičkovým družstvám súťaže, čiže sa spoločnými silami pokúsime vybojovať víťazstvá, no bude to nesmierne náročné. Zajtra však poskytneme najlepších juniorov do mužského áčka, čiže nenastúpime v plnej sile, no v nedeľu verím, že áno,“ povedal športový riaditeľ 1. FBC Florbal Trenčín Ivan Piovarči. Na lavičku sa v pozícii hlavného trénera dočasne vrátil šéf klubu Miroslav Sága, pretože súčasný kouč Juraj Lamačka sa počas školenia trénerov na Prešovskej univerzite stretol s pozitívne testovaným účastníkom školenia a tak je momentálne v karanténe. „O probléme Juraja Lamačku sme sa dozvedeli na začiatku týždňa, čiže Miroslav Sága mal možnosť zúčastniť sa s chlapcami na tréningoch a dostatočne ich pripraviť na víkendové stretnutia. Je adekvátnou náhradou s potrebnou kvalifikáciou a skúsenosťami, čiže je o chlapcov dobre postarané,“ uzavrel Piovarči.

 

Zajtra si s FBC skrížia hokejky hráči košického ATU a na kvalitný súboj sa už tešia. „Myslím si, že s trenčianskym FBC to bude atraktívny zápas. Ak budú chlapci dodržiavať pokyny, nechajú na ploche srdiečko a odohrajú celých 60 minút bez väčších výpadkov, môžme uhrať priaznivý výsledok v náš prospech. Do Trenčína pocestujeme v takom zložení, ako nám umožňuje súčasná situácia. Chlapci však potrebujú rozdielne zápasy. Na jednej strane ťažký duel, kde budú rozhodovať malé detaily a na druhej strane súboj proti AS, v ktorom si môžme vyskúšať herné situácie. Samozrejme, nesmieme podceniť súpera a koncertovať sa hlavne na svoju hru. Spokojný budem, ak uvidím na chlapcoch nasadenie a chuť po výhre. Očakávam, že hráči zabojujú a v nedeľu pocestujeme domov so šiestimi bodmi,“ skonštatoval tréner ATU Košice Peter Bezeg.

 

Menšiu výhodu by v nedeľu z pohľadu únavy Trenčanov zo soboty, mohli mať hráči košického Florka. Na druhej strane však Trenčanov posilnia najlepší juniori a dorastenci, ktorí zajtra zasiahnu za mužské áčko v extralige. „Budú to vyrovnané a náročné zápasy, keďže oba trenčianske celky majú kvalitných hráčov. Duely budú mať podľa mňa svoju kvalitu a my samozrejme urobíme všetko pre to aby sme zvíťazili. Spokojnosť na mojej strane aj u celého tímu bude, keď si z Trenčína po víkende odnesieme plný počet bodov,“ prezradil hráč FK Florko Košice Matej Vyšňan.

 

Pred štartom minulého dvojkola chceli hráči Tsunami Záhorská Bystrica uspieť v oboch dueloch a to proti Piešťanom aj Žiaru nad Hronom, čo sa im podarilo. Teraz ich po štyroch dueloch na súperových ihriskách, čakajú dve domáce zápolenia. Budú mať však odlišnú náročnosť. Zajtra prídu do Bratislavy žilinské „kobylky“ a na druhý deň nováčik z Púchova. „Súboj so Žilinou bude previerkou našej pripravenosti na túto sezónu. V priemere sme nastrieľali dostatok gólov, takže verím, že v tomto trende budeme pokračovať aj počas tohto víkendu. Zápasy budú náročné aj kvôli aktuálnej situácii s pandémiou, pretože niekoľko hráčov nebude môcť nastúpiť kvôli preventívnej individuálnej karanténe nariadenej školami,“ hovorí kouč Tsunami Záhorská Bystrica Jakub Horecký.

 

Rovnakých súperov ako Tsunami privíta pod Malými Karpatmi aj Modra, no plný bodový zisk budú chcieť uhrať dobre rozbehnutí hráči ŠK Lido, za ktorými do hlavného mesta pricestujú chlapci zo Žiaru nad Hronom. Po dvojtýždňovej karanténe sa do súťaže vráti Snipers Bratislava, no odohrá len jeden duel a to proti Žiaru nad Hronom. Piešťany sú totiž v nariadenej karanténe.

 

Podrobný program všetkých zápasov, ale aj neskorších výsledkov nájdete TU



Odoberajte newsletter