Oddýchnutá Nemšová berie všetky body z Tvrdošína

Oddýchnutá Nemšová cestovala do Tvrdošína, pričom domáci tím stále čaká na svoje prvé sezónne body. V sobotu proti Pruskému pritom stratil sľubný náskok v tretej časti hry a v nedeľnom zápase siahal na opačný scenár. Po nezachytenej prvej časti hry Oravčanky zmobilizovali sily a dianie dotiahli do trinásťgólovej bitky.  Nemšová však zápasy v závere strácať nezvykne a potvrdila to aj tentoraz.

 

Okrem toho, že je nemšovský tím veľmi silný v záveroch, máva aj dobré úvody. Proti Tvrdošínu to prvý raz padlo už po 57 sekundách a cez prvú prestávku platilo skóre 1:5. Domáce mrzelo množstvo zahodených šancí aj spálené trestné strieľanie a veci sa po prestávke trochu zlepšili. Manko sa znížilo na dva góly, lenže záver prostrednej časti hry opäť patril Nemšovej a tá viedla 8:3. Tretia tretina ponúkla maličký náznak comebacku, no nič mimoriadne sa nekonalo. Tvrdošín prehral 5:8 a po piatich kolách má na konte päť prehier.

 

Považanky mali v sobotu voľno, vďaka čomu sa na nich bodovo dotiahla až trojica prenasledovateľov. Nerozhodilo ich to však a v piatom kole Hyundai Extraligy potvrdili úlohu favoritiek. Po štyroch zápasoch majú na konte plný počet bodov a celkové skóre 33:15. O dva týždne ich čaká mimoriadne atraktívny šláger so Spišskou Novou Vsou.

 

FBK Tvrdošín – NTS FK-ZŠ Nemšová  5:8 (1:5, 2:3, 2:0)

 

Hlasy po zápase:

 

Milan Burdeľ (tréner FBK Tvrdošín):Veľmi náročný zápas, ktorý sme odohrali so sebazaprením a cez bolesť niekoľkých hráčok. Veľká maródka a absencia hráčok nám nedovoľuje konkurovať takýmto silným celkom. Musíme si vybrať svoju daň a veriť, že to bude lepšie. Ideme od zápasu k zápasu a baby robia veľké kroky dopredu. Som na ne patrične hrdý.

 

Ivica Semančíková (hráčka FBK Tvrdošín):Škoda úvodu, ktorý bol veľmi náročný. Postupne sa hra ukľudnila, ale bolo ťažké vrátiť sa do zápasu. Cez to všetko, v akej zostave sme nastúpili, musím konštatovať, že to nebol až taký zlý výkon.

 

Peter Tydlačka (tréner Nemšovej):Na začiatku zápasu sme hrali svoju hru, no postupom času sme sa uspokojili a súper to dobre využíval.

 

Eliška Hoštáková (hráčka Nemšovej): „Zápas od začiatku nešiel podľa našich predstáv a dosť sme sa prispôsobovali hre súperiek. Ale našťastie sa nám to podarilo a zvíťazili sme.


Fotogaléria

Ďalšie články


Odoberajte newsletter