Odmenili sme verného fanúšika slovenského florbalu

Nestáva sa často, že amatérsky šport získa verného fanúšika, ktorý je ochotný obetovať svoj čas a nemalé financie na to, aby vycestoval na svetový šampionát do zahraničia a fandil slovenským družstvám bez toho, že by bol členom rodiny niktorého z hráčov. Slovenský florbal minimálne jedného takého má. Je ním Pavol Vrška z Bratislavy!

 

„Pali“ sa dostal k florbalu čistou náhodou. „Kamarát pozval na jeden tréning a potom to už išlo. Najprv som bol obranca a neskôr brankár. S odstupom času som sa dopočul, že sa organizujú aj nejaké Majstrovstvá sveta, tak som si povedal prečo neprísť povzbudiť náš tím. Zmapoval som si kde sa organizujú jednotlivé šampionáty a rozhodol som sa vycestovať. Spojil som to aj so spoznávaním nového mesta a mojich narodenín a nejako mi to prischlo. Povedal som si, že by som to mohol praktizovať častejšie a snažím sa chodiť kade tade a povzbudzovať, či už ženy na kvalifikácií v Nitre, alebo mužov či už na Slovensku alebo v zahraničí,“ prezradil fanúšik Pavol Vrška, ktorý sa priznal, že pravidelne a súťažne hráva podobný šport – hokejbal. „Od roku 2002 sa venujem hokejbalu, ktorý hrávam predovšetkým v Čechách. Zapájam sa aj do západoslovenskej súťaže a do Superligy. Mám však náročné povolanie a tak mi robí čoraz väčší problém skĺbiť moje koníčky s prácou.“

 

Mladík športovec sa objavil na MS vo švédskom Göteborgu v roku 2014 a taktiež v lotyšskej Rige o dva roky neskôr, čo ho spoločne s cestou, ubytovaním a zakúpením vstupeniek na celé MS stálo nemálo financií. My sme si jeho účasť všimli a všimli si to aj naši reprezentanti, s ktorými má aj spoločné fotografie. Spojili sme sa teda s „Palim,“ dohodli si stretnutie symbolicky pri Zimnom štadióne Ondreja Nepelu (dejisko decembrového šampionátu žien) a v mene Slovenského zväzu florbalu sme mu odovzdali pernamentku na celé Majstrovstvá sveta žien, ktoré sa uskutočnia od 1. do 9. decembra v Bratislave. „Chcem sa vám pekne poďakovať a zároveň si vážim túto milú pozornosť. Teším sa a minimálne na zápasy slovenskej reprezentácie si nájdem čas, aj keby som si mal v práci zobrať dovolenku...,“ prezradil s úsmevom verný fanúšik slovenského florbalu.



Odoberajte newsletter