Oliver Halák: „Neviem čím to je, ale súper z Čadce nám sedí.“

V kompletnom počte jedenástich duelov 17. a 18. kola prvej ligy mužov dominovali domáce družstvá, ktoré až v ôsmich prípadoch dokázali zvíťaziť. Prvé dva celky súťaže boli stopercentné a nedali svojim súperom šancu na úspech. Zakopla Čadca s bratislavským White Eagles a naďalej sa trápia hráči bratislavského Hurikánu, ktorí zaznamenali ďalšie dve prehry.

 

Detva dokázala v Badíne, kde hráva v súčasnosti svoje domáce zápasy, zobrať súperom všetky body. Najskôr Detvanci zdolali Mútne 9:5 a včera 9:3 aj Žatvu Dolný Kubín. „Obaja súperi bojujú o záchranu a hrali naozaj húževnato. Miestami sme sa trápili, ale nakoniec rozhodli naše väčšie skúsenosti. So šiestimi bodmi sme spokojní a držíme sériu piatich víťazstiev. Návrat na druhé miesto nás teší, ale ideme od zápasu k zápasu a uvidíme, čo sa nám ešte podarí,“ povedal Radim Chamula z DTF team Detva Joxers.

 

Práve Oravčania z Kubína sa dlhší čas hľadajú a postupne sa v tabuľke prepadli na pozíciu, ktorá znamená zostup zo súťaže. Počas víkendu hrali len duel s Detvou, ktorý nezvládli. „Nehrali sme dobre. Trápime sa s koncovkou. Domácim sme ten zápas darovali, no budeme bojovať ďalej. Na to, aby sme ligu zachránili, potrebujeme získavať body to sa nám teraz nedarí, ale verím, že od najbližšieho víkendu začneme opäť bodovať,“ povedal tréner Dolného Kubína Tomáš David.

 

O záchranu bojuje aj White Eagles, ktorý počas víkendu uspel na polovicu. V sobotu sa chlapci tešili z víťazstva 8:7 v Čadci, no včera už nestačili na Raptors, ktorému podľahli 4:11. „Neviem čím to je, ale súper z Čadce nám sedí. Dvakrát sme ich túto sezónu dokázali zdolať a myslím si, že to aj boli naše dva najlepšie výkony v sezóne. Čadca je pritom podľa mňa kvalitný tím, ktorého hra má hlavu a pätu, možno nás v sobotu aj trochu podcenili. Myslím si však, že ten boj o druhé miesto ešte zvládnu. Bohužiaľ, nám ten duel zobral veľmi veľa síl a v nedeľu sme už na tento výkon nedokázali nadviazať. Nepomohol nám ani povrch v Rabči, na ktorom sa veľmi ťažko kombinuje, keď nie ste naň zvyknutí a loptička na ňom skáče ako besná. Treba však uznať, že Rabča bola lepšia a oproti jeseni spravili progres,“ zhodnotil kouč White Eagles Oliver Halák.

 

Lídri z CAPITOL Floorball Club potvrdili svoju pozíciu, pretože bez zaváhania vyhrali v Topoľčanoch 14:3 a taktiež v Partizánskom 9:2. Práve Harvard sa po víťazstve 5:4 nad Hurikánom dostalo dočasne do „kľudných vôd“ tabuľky. Spišiaci chceli uspieť v Starej Ľubovni, no nepodarilo sa im to, pretože prehrali s Falcons 3:8. 

 

Výsledky všetkých zápasov a podrobné štatistiky nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter