Onderka prekvapilo odhodlanie a nasadenie reprezentantov

Po dlhej vynútenej pauze sa konečne na sústredení zišla aj slovenská reprezentácia juniorov, ktorá od piatku do včera rozložila svoj stan v športovej hale Malina v Malackách. Hlavný tréner Marek Onderko je po tomto zraze pozitívne naladený.

 

Po úvodnom otestovaní fyzickej pripravenosti prišli na rad tri tréningové jednotky a tri modelované zápasy. „Pozitívne ma prekvapilo nasadenie hráčov do tréningovej procedúry, napriek tak veľkej prestávke. To sa však prejavilo aj v negatívnom zmysle. Napríklad v slabšej fyzickej pripravenosti, práci s loptičkou a podobne,“ vraví tréner reprezentácie juniorov Slovenska Marek Onderko.

 

Pandemická situácia sa na Slovensku postupne zlepšuje a tak možno očakávať, že sa najbližšie plánované sústredenia úspešne zrealizujú. „Ďalší zraz by sme chceli absolvovať o dva či tri týždne v závislosti od daných okolností a situácie ohľadom COVID-19,“ dodal Onderko.

 

Slovenskú reprezentáciu juniorov čaká svetový šampionát, ktorý bol preložený na 25. až 29. augusta. Majstrovstvá sveta sa budú konať u našich českých susedov v Brne. Slovensko má v skupine A priam „nadupaný“ program. Našimi súpermi budú postupne Lotyši, domáci Česi, ktorí sú obhajcovia titulu majstra sveta a Fíni.



Odoberajte newsletter