Onderko: „Skupina bude náročná, no pokúsime sa dôkladne pripraviť!“

Žrebovanie v brnianskej radnici dnes rozhodlo, že slovenská reprezentácia juniorov sa na budúcoročných majstrovstvách sveta v Čechách stretne v skupine A s domácim Českom, ktorí sú mimochodom úradujúci majstri sveta, Fínskom a Lotyšskom.

 

„Pozeral som priamy prenos, no ešte pred jeho začiatkom som povedal, že najlepšia skupina by bola Česko, Švajčiarsko a Nemecko, ale ako poznám naše šťastie, tak dostaneme Fínsko, Švédsko a Lotyšsko... Napokon sme dostali Česko, Fínsko a Lotyšsko,“ povedal hlavný kouč slovenskej reprezentácie juniorov Marek Onderko a dodal: „Tímy z prvej svetovej štvorky sú viac menej vyrovnané. Zo zvyšných družstiev sa nám ušiel asi najsilnejší súper, takže skupina bude náročná, no pokúsime sa dôkladne pripraviť na každý jeden zápas.“

Paradoxom je, že vo Fínsku a v prevažnej miere aj v susedných Čechách sa súťaže hrajú a kvalitní juniori týchto krajín tak dostávajú príležitosť na hernú prax. Na Slovensku sa nehrá už pekne dlho a zrejme sa ani tak skoro hrať nebude. Do akej miery to môže ovplyvniť naše výkony na šampionáte? „Nemôžeme jednoznačne prehlásiť, že ak by sa na Slovensku hralo, tak vyhráme tieto zápasy. V minulosti sme potrápili viacerých kvalitných súperov a Slovensko bolo vždy povestné svojou bojovnosťou. Je to turnaj a hrá sa na jeden zápas, takže môžeme uspieť,“ povedal Onderko.

Model so šestnástimi krajinami sa bude realizovať po prvý raz. Takto sa funguje už medzi dospelými. V tejto zostave krajín chýbajú ešte štyri družstvá. Tri z Európy ešte len zabojujú o postup a o poslednú miestenku si zmerajú sily USA s Kanadou.



Odoberajte newsletter