Ostrava Cup: Slovenská Ľupča na 4. mieste, Kysucké Nové Mesto skončilo pred bránami semifinále

Na medzinárodnom turnaji Ostrava Cup 2023 sa predstavili aj dva slovenské kluby v dievčenských kategóriách. Slovenská Ľupča v kategórii Elévky 2012 / G11 a Kysucké Nové Mesto v kategórii Dorastenky/Staršie žiačky. Oba kluby zanechali v konkurencii českých a poľských tímov výborný dojem. 


O kúsok lepšie sa darilo dievčatám zo Slovenskej Ľupče, ktoré obsadili 4. miesto a posledný zápas o bronz prehrali až po samostatných nájazdoch, čo celý tím, podľa slov trénera Zdenka Babíka veľmi mrzelo a zarmútilo. Celkovo bol ale s predvedenými výkonmi veľmi spokojný. 

"Na turnaj sme nešli s nejakými vysokými ambíciami, ani ma nenapadlo, že postúpime až do semifinále, čo bol nesmierny úspech. Tieto naše 10-11 ročné dievčatá hrajú len svoju prvú sezónu. Súťažne v rámci SZFB sme sa zapojili do kategórie S.prípravky chlapcov a Mladších žiačok. Bol to krst ohňom, svoj prvý zápas napríklad v MZy sme dokázali vyhrať až na M-SR Mladších žiačkách v zápase o konečné 5.miesto. Preto sme nemali predstavu ako sme na tom výkonnostne a hlavne s týmto zámerom sme sa na turnaj prihlásili. Chceli sme sa prvýkrát porovnať s vekovo rovnakými družstvami dievčat. Turnaj sme si užili a každý jeden zápas sme odohrali naplno a dievčatá urobili maximum, čo ma nesmierne teší a za čo im ĎAKUJEM. S dvoma výhrami, dvoma remízami a dvoma prehrami sme skončili na 4.mieste, kde sme zápas o 3.miesto sme prehrali až po nájazdoch, čo nás nesmierne mrzelo a dosť zarmútilo. Ideme však ďalej, myslím, že sme na turnaji zanechali výborný dojem a nemáme sa začo hanbiť."

Aj organizátor podujatia videl pôsobenie Slovenskej Ľupče v pozitívnom svetle: "V kategórii eléviek stojí za zmienku tím Florbal Slovenská Ľupča, ktorý má nacvičenú parádnu rozcvičku a ďakovačku divákom." 

Výsledky Slovenskej Ľupče: 

G11- skupina B  ELÉVKY 2012

Florbal Slovenská Ľupča - FBC Tornáda Lutín   1:2
Florbal Slovenská Ľupča - FBC ČPP Bystroň Group Ostrava   0:0
Florbal Slovenská Ľupča - K1 Florbal Židenice   5:2

1/4 Finále
Florbal Slovenská Ľupča - 1.SC TEMPISH Vítkovice   3:2
Semifinále
Florbal Slovenská Ľupča -  FBŠ Hattrick Brno   1:9
zápas o 3 miesto
Florbal Slovenská Ľupča - FBS Olomouc   0:1 po s.n.


Skvelý dojem zanechalo na turnaji aj Kysucké Nové Mesto, ktoré skončilo svoju cestu vo štvrťfinále proti hlavnému favoritovi turnaja - 1. SC Tempish Vítkovice futbalovo 0:1. 

S výkonom a predvedenou hrou počas celého turnaja ale vládne v tábore Kysučaniek veľká spokojnosť. 

Výsledky Kysuckého Nového Mesta:

G 15/17- A

Kysucké Nové Mesto - Ostrava  2:3

FK Zlín Lions - Kysucké Nové Mesto  0:2

Kysucké Nové Mesto - ASPER Šumperk  3:5

1/4 Finále 

1. SC Tempish Vítkovice - Kysucké Nové Mesto  1:0



Obom klubom ďakujeme za výbornú reprezentáciu slovenského florbalu a držíme palce na ďalšej florbalovej ceste. #slovenskýflorbal


Fotogaléria

Ďalšie články


Odoberajte newsletter