Paradise Nitra má smelé ambície, chce ísť vlastnou cestou

Jedným z trojice nových členov rodiny Slovenského zväzu florbalu (SZFB) je klub FBC Paradise Nitra. V sezóne 2020/2021 sa na súťažných palubovkách pravdepodobne predstavia muži a juniori tohto družstva. V budúcnosti však chcú účinkovať vo všetkých kategóriách.

 

„Našim členom sa snažíme poskytovať tie najlepšie podmienky pre výkon florbalovej činnosti. Pravidelné tréningy, priateľské zápasy či turnaje už nie sú pre nás dostačujúce, a preto sme sa stali súčasťou SZFB, kde sa nám otvárajú nové možnosti,“ povedal pre spravodajstvo SZFB prezident klubu Marián Balog.

 

„Pravidelná konfrontácia s kvalitnými tímami nám pomôže nielen v zdokonaľovaní našich výkonov, ale aj rozvoju florbalu v našom meste. Ďalej veríme, že vstupom do SZFB sa našim hráčom otvoria dvere do sveta florbalu nielen na klubovej, ale i reprezentačnej úrovni, ktorá je asi pre každého hráča tým najväčším snom,“ dodal.

 

V súťažiach SZFB by mal tento klub figurovať už najbližšieho ročníka. „Ak všetko pôjde podľa plánov, v nasledujúcej sezóne plánujeme prihlásiť juniorský a mužský tím,“ uviedol šéf Paradise Nitra.

 

Klub z ponitrianskeho regiónu má od začiatku smelé ambície, zároveň chce do tunajšieho florbalu priniesť niečo nové. „Nepozdáva sa nám systém, akým funguje väčšina klubov na Slovensku. My sme sa rozhodli ísť vlastnou cestou. Hľadáme spôsoby a cesty ako vytvoriť kvalitné podmienky a vôbec pri tom nezaťažovať samotného hráča či rodinu. Naším poslaním je aby sa hráči sústredili len na svoje povinnosti, výkony a v prípade dobre odvedenej práce, boli za to aj odmenení. Jedným z ďalších cieľov klubu je zlepšiť vzdelávanie hráčov, trénerov, členov realizačných tímov, ale i fanúšikov či rodinných príslušníkov v oblasti fyzickej a mentálnej pripravenosti a výkonnosti. Samozrejmou prioritou je taktiež rozšíriť svoje rady o ďalších hráčov a postupné otvorenie všetkých vekových kategórii a tímov.“

 

Hoci začiatky bývajú vždy ťažké, FBC Paradise Nitra je odhodlaný dostať sa na výslnie v súťažiach organizovaných SZFB. „Postupným napĺňaním cieľov sa určite chceme zaradiť medzi top tímy a pravidelne nastupovať v najvyšších súťažiach,“ uzavrel Balog.



Odoberajte newsletter