Partizánske je krok od prvého miesta a účasti v baráži

Počas víkendu sa odohrali tri duely prvej ligy žien. Po jednom play-off súboji o prvé a tretie miesto a duel v skupine o 5. až 7. miesto. Favorizované Partizánske začalo finálovú sériu v Modre s bratislavským CAPITOL Floorball Club víťazne. O niečo horšie dopadli hráčky Slovenskej Ľupče v hlavnom meste. Prehrali so Snipers 1:6.

 

Pod Malé Karpaty vycestovali do Modry v sobotu hráčky Harvardu Partizánske, ktoré úvodný finálový duel zvládli a vyhrali ho nad Capitolom 10:4. Domáce hráčky možno očakávali viac, no ešte nad Partizánskym nikdy nezvíťazili. „Začiatok zápasu sme prespali, nehrali sme aktívne, boli sme pomalší ako náš súper, ktorý to dokázal tromi gólmi potrestať. Neskôr sme hru vyrovnali, podaril sa nám streliť gól a vyzeralo to na vrátenie sa do zápasu. V druhej tretine nám Partizánske znova gólovo ušlo a už bolo ťažšie to dobiehať. Do tretej časti sme išli s tým, že to ešte zvrátime, hrali sme aktívnejšie, napádali sme, bojovali, ale nepodarilo sa nám vsietiť potrebné góly, aj keď sme si vypracovali množstvo vyložených šancí. Samozrejme sme sklamaní, ale nič nie je stratené. Do Partizánskeho pôjdeme zvíťaziť a vynútiť si tretí zápas. Nevzdávame sa, bojujeme a ideme ďalej za naším cieľom,“ povedal po úvodnom finále tréner CAPITOL Floorball Club Peter Holekši.

 

Partizánske tak odchádzalo domov spokojné a už počas najbližšej soboty bude chcieť Harvard ukončiť sériu druhým víťazstvom v sérii a celkovým štvrtým nad Capitolom v sezóne. „Nič iné ako víťazstvo sme si nepripúšťali. Dievčatá si veria a ideme si za svojim cieľom. Vyšiel nám úvod zápasu a môžem povedať, že dve tretiny sme boli lepší. V tretej súper začal tlačiť a vytvárať si nebezpečné príležitosti, ale my sme si víťazstvo už postrážili. Dievčatám som prízvukoval, že musíme byť rýchle a agresívne, a len vtedy môžeme byť úspešní. Myslím, že sa nám to podarilo. Ale musím priznať aj to, že súper odohral s tých troch zápasov tento najlepšie,“ zhodnotil uznanlivo tréner FBK Harvard Partizánske Dušan Ďuríček.

 

Spokojné sú Bratislavčanky so Snipers, ktoré doma zdolali v stretnutí o tretie miesto Slovenskú Ľupču 6:1. „Myslím si, že to kľudne mohol byť náš najlepší výkon v tejto sezóne. Zo začiatku sme sa trošku oťukávali a baby boli trochu neisté, ale potom sme už prebrali hru pod kontrolu a trpezlivo sme čakali na naše šance, ktoré sa začínali postupne kopiť. Podali sme kolektívny výkon, ktorý musíme ešte raz zopakovať,“ povedal kouč Snipers Bratislava Vladimír Roziak.

 

Hráčky Slovenskej Ľupče odchádzali na stredné Slovensko sklamané. „Zápas nám nevyšiel... Síce sme boli prvé dve tretiny lepši, no boli sme bezduchí v koncovke. Bez gólov sa vyhrať nedá. Snajperkám z minima padlo maximum. Na konci sme to otvorili a skúšali hrať aj bez brankárky. Sme nastavení, že sériu otočíme, súper si môže hľadať u nás ubytovanie, pretože séria sa ukončí v nedeľu,“ povedal slová do bitky tréner Slovenskej Ľupče Zdenko Babík.

 

V skupine o konečné 5. až 7. miesto zvíťazilo Fiľakovo v Brezne nad meteníčkami z Likavky 13:7.

 

Všetky konečné výsledky a podrobné štatistiky tejto súťaže nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter