Partizánske s Prešovom ovládli štart prvej ligy žien

Parádny štart sa v úvodnom dvojkole prvej ligy žien podaril dvom favoritom súťaže, ktorými nesporne sú družstvá FBK Harvard Partizánske a FBC A4ka Mikuláš Prešov. Zatiaľ, čo Východniarky využili naplno domáce prostredie, v ktorom „vyprášili“ Mútne s Čadcou, bývalé extrraligistky z Partizánskeho naložili béčku Hurikánu ale aj druhému bratislavskému tímu Snipers a usadili sa s plným počtom bodov na čele tabuľky.

 

Víťazky predošlej sezóny z Prešova nedali šancu Mútnemu, ktoré zdolali vysoko 16:1. Včera sa popasovali s Čadcou s výhrou 10:3. „Do týchto zápasov sme išli s jasným cieľom vyhrať. Duel s Mútnym sme začali vo skvelom tempe od prvej sekundy až po záver stretnutia. Snažili sme sa dominovať a mať loptičku pod kontrolou. Taktiež vysokým presingom znepríjemňovať hru súperkám. Proti Čadci sme sa taktiež snažili dominovať a mať hru pod kontrolou, čo sa tiež odzrkadlilo aj na konečnom výsledku,“ zhodnotil výkony svojich zverenkýň nový tréner FBC A4ka Mikuláš Prešov Jakub Pandoš a na záver dodal: „Náš cieľ je jasný. Vyhrať súťaž a zabojovať o návrat do extraligy. Verím v to, že počas sezóny ukážeme florbalovej scéne, že tam aj patríme.“

 

Partizánske vycestovalo na dva duely do bratislavského regiónu v oklieštenej zostave. Chýbala im hlavne ich najproduktívnejšia hráčka minulej sezóny Nikol Drábeková, no desať hráčok sa s touto situáciou vysporiadalo viac než dobre. Najmä však zásluhou strelecky disponovaného dua Tamary Dobošovej a Lenky Červenej, ktoré spolu zaťažili konto súperových brankárok sedemnástimi gólmi. Najskôr zvíťazili nad béčkom Hurikánu 14:3 a včera nad Snipers 13:2.

 

Keďže všetky družstvá neodohrali počas víkendu dva zápasy, medzi tímy bez straty bodu patrí aj nováčik FTC Fiľakovo, ktoré zvíťazilo nad Slovenskou Ľupčou tesne 7:6. Fiľakovo viedlo v tomto zápase už 6:1, no záverečná stíhacia jazda Ľupče sa takmer vydarila. Chýbal im však jeden gól do predĺženia. „V prvom rade, som si želal bodovať, no dievčatá získať body s Fiľakovom prvé dve tretiny zrejme nechceli... Boli sme nekoncentrovaní a súperkám sme doslova darovali štyri góly. Stále sme vekovo mladé družstvo, no na to sa nechcem vyhovárať. Chýbajú nám v tíme líderky a preto musíme odovzdať v zápase kolektívny výkon. Celé družstvo musí byť schopné odohrať koncentrovaný výkon počas celého zápasu. Paradoxne sme s týmto súperom prehrali tretí súboj za sebou o jeden gól. Filakovo je totiž takmer to isté družstvo, ktoré minulý rok hralo za Rimavskú Sobotu,“ povedal tréner Slovenskej Ľupče Zdenko Babík, ktorého družstvo bolo v minulom roku Banskou Bystricou.

 

Konečné výsledky všetkých zápasov a podrobné štatistiky, vrátane priebežnej tabuľky, nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter