Partizánske sa suverénne usadilo na čele tabuľky

Prvá liga žien mala počas víkendu na programe zápasy prvých dvoch kôl. Šesť súbojov prinieslo zaujímavé konfrontácie a s nimi spojené aj možno trochu prekvapujúce výsledky. Veľa sa očakávalo od nováčika CAPITOL Floorball Club, ktorý sa netají ambíciou na postup do extraligy a s rovnakým cieľom vstúpili do súťaže aj dievčatá FBK Harvard Partizánske. Práve žreb rozhodol, že hneď v prvom stretnutí sa stretli tieto dva tímy.

 

Capitol pricestoval do Partizánskeho len s dvomi päťkami, no problém bol niekde inde, pretože Harvard vyhral úvodnú tretinu 6:0 a bolo vymaľované... Konečných 11:6 pre Partizánske je zaslúžených. „Proti Capitolu sme nastúpili bez rešpektu, snažili sme sa vysoko napádať a ísť po zisku loptičky rýchlo do zakončenia. Myslím, že sme súpera zaskočili a urobili si potrebný náskok na to, aby sme zápas dohrali k našej spokojnosti. Naopak ale musím povedať aj to, že moje dievčatá nezvládli záver duelu, čo sme si vysvetlili hneď po jeho konci a dúfam, že to už nezopakujeme,“ povedal tréner Partizánskeho Dušan Ďuríček. V úspešnom ťažení pokračovalo Partizánske aj včera, keď si doma poradili s bratislavským Snipers po víťazstve 8:2. „Proti Snipers sme nastúpili bez troch hráčok zo základnej zostavy, ale mladé náhradníčky zabojovali a zastali si svoje miesto. Zaslúžene sme s plným bodovým ziskom ale dobre viem, že máme čo ešte zlepšovať,“ doplnil Ďuríček.

 

S polovičným bodovým ziskom sú po víkende dievčatá z Fiľakova, ktoré si v sobotu spravili chuť po víťazstve 9:5 nad Likavkou, no včera nedokázali bodovať v Čadci, s ktorou prehrali o gól 6:7. „Na dvojzápas sme vycestovali v oklieštenej zostave a to len s deviatimi hráčkami a s jednou brankárkou. Napriek tomu sme sa snažili bodovať naplno v oboch zápasoch. V Ružomberku proti Likavke sme začali fantasticky a už v prvej tretine sme si vytvorili štvorgólový náskok. V poslednej tretine sme sa už snažili šetriť sily na náročný začiatok sezóny. V nedeľu v Čadci sme chceli pokračovať v dobrom výkone. A to sa nám aj podarilo. Viedli sme 1:0. Žiaľ, začiatok druhej tretiny nám vôbec nevyšiel. A razom sme prehrávali o štyri góly... V tretej časti však dievčatá pozbierali posledné zvyšky síl a perfektným tímovým výkonom sme takmer poslali zápas do predĺženia. Žiaľ, kúsok šťastia nám chýbal. Dievčatá si však za oba zápasy zaslúžia pochvalu. Máme mladé družstvo a každým jedným zápasom sa zlepšujeme,“ zhodnotil víkend tréner Fiľakova Gabriel Nagy.

 

Za zmienku stoja aj úspešné výsledky Slovenskej Ľupče, ktorá vyhrala v Čadci 8:7 po samostatných nájazdoch a nad meteníčkami z Likavky 9:3.

 

Všetky konečné výsledky a podrobné štatistiky tejto súťaže nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter