Partizánske uspelo v súťaži IFF o materiálne zabezpečenie

Slovenský florbalový klub FBK Harvard Partizánske má dôvod na radosť. Jeho projekt uspel v súťaži Medzinárodnej florbalovej federácie (IFF) o materiálne zabezpečenie pre mládež. Harvard síce v konečnom zúčtovaní hlasovania fanúšikov neskončil v najlepšej desiatke, no IFF ho dodatočne vybrala spolu s ďalšími piatimi záujemcami.

 

Do súťaže sa zapojilo dovedna 55 projektov z rôznych kútov sveta. Zo Slovenska sa do boja o materiálne zabezpečenie prihlásilo sedem slovenských záujemcov. Vo finálovom hlasovaní boli okrem Partizánskeho aj klub ATU Košice a Materská škola Hlohovec. Napokon sa v najlepšie desiatke umiestnili a teda vybavenie získali tri projekty z Brazílie, dve z Keňe a po jednom súťažiaci z Ekvádora, Indie, Ugandy, Bolívie a Srbska.

 

IFF dodatočne vybrala šesť sympatických projektov, ktorým rozdelí florbalové hokejky. Okrem Partizánskeho sa zástupcom strešnej organizácie svetového florbalu zapáčili aj návrhy z Talianska, Poľska, Ruska, Španielska a Ukrajiny.

 

„Využili sme možnosť sa zapojiť do projektu IFF a bolo super že sme sa dostali medzi 28 družstiev, ktoré mohli prijímať hlasy a zabojovať o podporu z IFF. Zrejme ich náš projekt zaujal a neskôr, vďaka našim fanúšikom a sympatizantom, sme dostali toľko hlasov, že síce nestačili na prvú desiatku, ale bolo ich dosť na to, aby nás IFF aj tak podporila, spolu s ďalšími piatimi klubmi,“ povedal pre spravodajstvo Slovenského zväzu florbalu (SZFB) predseda Harvardu Dušan Ďuríček.

 

„Zrejme to bude zopár hokejok, ale aj tie potešia. Necháme sa prekvapiť, ale nás teší to, že sme sa dokázali spojiť a zabojovať aj na medzinárodnom fóre. Projekt bol zameraný na podporu florbalu na školách v našom okrese,“ dodal.



Odoberajte newsletter