Partizánske zdolalo aj najväčšiu prekážku v súťaži

Jednoznačným šlágrom víkendu prvej ligy žien, bol včerajší súboj bývalých extraligových družstiev FBK Harvard Partizánske a FBC A4ka Mikuláš Prešov, ktoré dopadlo lepšie pre domáce Partizánske. Prvé body si vybojovali dievčatá Slovenskej Ľupče a taktiež bratislavský Snipers.

 

Dievčatá z Partizánskeho priam neohrozene vládnu v súťaži, pretože po štyroch odohratých zápasoch majú na čele tabuľky plný počet bodov, no svojim súperkám stihli nastrieľať úctyhodných 57 gólov, čo predstavuje až viac ako 14 gólov na zápas. V sobotu schytala Likavka 17:1 a včera najväčší konkurent v boji o návrat do extraligy Prešov 13:7. „S Likavkou musím priznať, že sme podali dve tretiny podpriemerný výkon. Naopak s Prešovom sme hrali výborne celý zápas. Napriek tomu sme prehrávali 0:3, keď súper hlavne z brejkov trestal naše nepremenené šance. Vedel som, že ak premeníme aspoň jednu príležitosť na náš prvý gól, tak už to pôjde. To sa potvrdilo v závere tretiny, kde sme za necelé tri minúty vyrovnali... Zaspali sme úvod druhej časti, ale aj druhý krát sa nám podarilo výsledok otočiť. V poslednej tretine sme si už víťazstvo iba poistili,“ zhodnotil výkony svojich zvereniek tréner Partizánskeho Dušan Ďuríček. Ani dva hetriky Prešovčaniek Ivice Semančíkovej a Soni Majcherovej nepomohli k víťazstvu Prešova, len zmiernili ich prehru. „Duel bol veľmi vyrovnaný, aj keď výsledok tomu nenasvedčuje. V prvej tretine sme si vytvorili trojgólový náskok, o ktorý sme veľmi rýchlo prišli. Robili sme veľa nezmyselných chýb a mali sme úplne zbytočné vylúčenia, ktoré súperky dokázali využiť. Mali sme zbytočne veľký rešpekt pred súperom, keďže pred rokom sme s nimi v baráži prehrali a myslím si, že aj toto zohralo svoju úlohu. V tretej časti sme odišli skôr psychicky ako kondične, pre viaceré dievčatá to bol prvý ťažký a dôležitý duel. Každopádne vieme, kde máme medzery a na čom musíme zapracovať aby sme v domácom súboji podali lepší výkon,“ povedala možno trochu sklamaná kapitánka Prešova Soňa Majcherová.

 

Prvé body a rovno hneď všetkých šesť uchmatla v domácom prostredí Slovenská Ľupča, ktorá zdolala najskôr Snipers 9:5 a v nedeľu aj Hurikán „B“ 8:5. „Sme radi, že sa nám naše prvé domáce zápasy už pod Slovenskou Ľupčou podarilo vyhrať. Oba duely boli náročné, no ťažili sme z toho, že sme od začiatku vyhrávali a keď súper skóroval, podarilo sa to aj nám. Tak ako som spomínal pred súbojmi, musíme podávať kolektívny a koncentrovaný výkon počas celého zápasu. Cez víkend sa nám to podarilo a prinieslo to svoje ovocie. Som hrdý na svoje hráčky ako to zvládli z každej stránky. Treba nám v nasledujúcich tréningoch dotiahnuť niekoľko herných činností, v ktorých sme zaostávali. Prvé kolá ukazujú, že liga bude nesmierne vyrovnaná a boj o miesto v play-off bude napínavý,“ povedal tréner Slovenskej Ľupče Zdenko Babík.

 

Bratislavské snajperky najskôr prehrali s Ľupčou 5:9, no v súboji s Fiľakovom dokázali bodovať, pretože duel dotiahli do remízy 5:5 a v samostatných nájazdoch uspeli a vybojovali si do tabuľky prvé dva body. Fiľakovo však v sobotu vyhralo nad béčkom Hurikánu 4:1 a v súboji medzi Čadcou a Mútnym sa z víťazstva 8:3 tešili domáce Kysučanky.

 

Konečné výsledky všetkých zápasov a podrobné štatistiky, vrátane priebežnej tabuľky, nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter