Pätnásťgólová bodka za sezónou, Nemšová je majstrom Slovenska

Nemšovské florbalistky pretavili na zlato hneď prvú príležitosť na ukončenie finálovej série. Vo štvrtom zápase, hranom v Dubnici nad Váhom, zdolali domáce Pruské 10:5 a ukončili svoje dvanásť rokov trvajúce čakanie na titul majsteriek Slovenska. Očakávané a atraktívne derby finále tak ponúklo štyri zápasy, po ktorých ostalo v rukách ŠK 98 striebro.

 

Hostky si vzali ponaučenie z nedeľného tretieho duelu, v ktorom svoje ofenzívne zbrane zahrievali veľmi dlho a rozohrali sa až v poslednej tretine. Tentoraz skóre otvárali už po 177 sekundách hry a po štvrťhodine viedli 3:0.  Ku Kristíne Melišovej sa pridala Veronika Izraelová a Kristína Haljaková. Namiesto črtajúceho sa debaklu však duel pokračoval mobilizáciou Pruského, ktoré v druhej tretine zabralo, častejšie sa hlásilo pred bránkou súperiek a diametrálne odlišný obraz hry priebežný výsledok skorigoval na 3:4. S tým sa šlo do záverečnej päťminútovky druhej tretiny, no ešte do sirény Nemšová stihla domácim odskočiť na trojgólový rozdiel. Záver druhej tretiny bol pre Pruské veľmi krutým úsekom hry, kedy napriek citeľnej optickej aj územnej prevahe predviedlo vzadu niekoľko chýb a zmazané manko rýchlo nabralo naspäť.

 

V tretej časti už NTS dokončil svoju jazdu a síce svoje góly rozložil v zápase relatívne rovnomerne, tretia tretina bola predsa len najvýdatnejšia. Bilanciou 2+3 sa predviedla Kristína Vyletelková, po dvakrát sieť napla Adriana Bahnová aj Denisa Papierniková, zatiaľ čo Katarína Daňová rozdala dve asistencie. Pruské ťahala Nikol Drábeková s gólom a asistenciou a presným zásahom ju doplnila aj Lenka Hajdúchová, Lenka Lenčéšová, Petra Kňažková a Simona Pohorelcová, ktorá zásahom tri sekundy pred koncom ešte narušila a zdržala oslavy súperiek. Pätnásťgólová prestrelka bola gólovo najbohatšou finálovou konfrontáciou.

 

Prušťanky pri preberaní trofeje neskrývali spokojnosť. Prehra bezprostredne po finále vždy mrzí, ale tréner Vladimír Gábor v lete rozhodne nepreberal tím, ktorému by verejnosť predpovedala medailu. ŠK 98 napriek tomu opäť ukázal, že s ním treba počítať za každých okolností a už teraz sa hovorí o tom, že v novej sezóne má byť ešte silnejší a ambicióznejší. Striebro po veľmi slušnom finále je už trinástym cenným kovom vo vitríne. Vyššie sa umiestnil len NTS FK-ZŠ Nemšová, ktorý za celý ročník odohral 22 zápasov, z toho 18 dotiahol do víťazného konca. Pomerom 3:1 na zápasy sa tešil v semifinále proti Spišskej Novej Vsi a aj vo finále proti veľkému rivalovi z Považia. V histórii finálových bitiek je to 2-1 pre nemšovský tím, ktorý sa pritom stal majstrom Slovenska len druhý raz. Tohtosezónny bronz pristál do rúk Kysuckého Nového Mesta.

 

ŠK 98 Pruské - NTS FK-ZŠ Nemšová  5:10 (0:3, 3:3, 2:4)

 

Hlasy po zápase

 

Vladimír Gábor (tréner ŠK 98 Pruské):V zápase sme zaspali úvodných 15 minút, čo malo konečný vplyv na zvyšok zápasu. Od druhej tretiny sme vrhli všetky sily do útoku, mali sme veľmi veľa šancí, na druhú stranu z toho pramenili mnohé prečíslenia súpera, ktoré využíval. Ďakujem svojim dievčatám za bojovnosť až do konca, za celú sezónu a hlavne za výborné play-off. Súperovi gratulujem k titulu.

 

Petra Kňažková (najlepšia hráčka ŠK 98 Pruské):V prvom rade chcem pogratulovať súperovi k prvému miestu. Začiatok zápasu nám nevyšiel, dostali sme rýchle góly. Aj napriek našej veľkej snahe sme neboli efektívne v koncovke a z našich chýb ťažil super. V druhej tretine sme sa snažili stav vyrovnať a tak obrátiť zápas v nás prospech. Bohužiaľ to nevyšlo. Ďakujem trénerovi a spoluhráčkam za celú sezónu a dobre odvedenú prácu.

 

Peter Tydlačka (tréner NTS FK-ZŠ Nemšová):Na dnešný zápas sme sa pripravili, prvá tretina bola vynikajúca, v druhej sme mali slabšie chvíle. Na konci druhej tretiny sme zapli na plné obrátky a ušli sme súperovi, aby sme v tretej už dominovali. Ďakujem súperovi za celú sériu, čo sme odohral. Boli to veľmi kvalitné zápasy, ktoré sa hrali medzi dvoma najlepšími tímami na Slovensku.

 

Lenka Dobrodejová (najlepšia hráčka NTS FK-ZŠ Nemšová):Zápas hodnotím veľmi pozitívne, akurát nám ušla druhá tretina, ktorú sme zaspali. Spravili sme v nej veľa chýb. Sú to však neskutočné pocity, Ďakujem aj súperkám.


Fotogaléria


Odoberajte newsletter