Patrik Paulikovič: „Deviate miesto je pre nás neúspechom, chceli sme pozíciu play-off.“

Štart do sezóny extraligy juniorov mali parádny, no s pribúdajúcimi zápasmi prichádzalo stále viac prehier. Družstvo ŠK Lido Prírodovedec napokon s devätnástimi bodmi obsadilo konečnú deviatu priečku a tak sme dali priestor na bilancovanie trénerovi Patrikovi Paulikovičovi. 

 

Bratislavčania nemali veľké oči, no spokojní s konečným umiestnením nie sú. „Našim predsezónnym cieľom bola účasť v play-off, takže 9. miesto je sklamaním, aj keď sa žiadne play-off nehralo. Myslím si, že herný prejav družstva bol vcelku dobrý, nakoľko sme hrali s takmer každým súperom vyrovnané zápasy,“ skonštatoval kouč ŠK Lido Patrik Paulikovič a na otázku, prečo prehrali viacero duelov tesným rozdielom povedal: „Ťažko sa mi hodnotí, prečo sme tesné zápasy nedokázali vyhrať a vždy sme ich prehrali o jeden gól, možno nám chýbala väčšia chuť po víťazstve. Keď to porovnám s časmi, keď som hrával juniorskú kategóriu ja, tak za štyri roky som prehral jeden zápas, ale potom som týždeň nevedel spať a budil som sa zo sna. Táto generácia keď v sobotu prehrá, tak už päť minút po stretnutí je úplne v pohode, ako keby sa nič nestalo a v nedeľu si prídeme zahrať znova. Nechcem však chalanov dehonestovať, lebo sú skvelá partia, ktorá florbal miluje a baví ich to.“

 

Či bude kouč Lida pokračovať pri junioroch aj v nasledujúcej sezóne podľa jeho slov ešte nevie. „Bola pre mňa radosť ich trénovať. Chcem im poďakovať za ich prístup a snahu, každý z nich sa posunul florbalovo, aj mentálne, na vyšší stupienok a už je len na nich, ako naplnia svoje ciele v dospeláckom florbale. Čo sa týka mňa ako trénera, tak určite by som sa chcel aj budúci rok venovať trénovaniu nejakej mládežníckej kategórie, keďže ma to pomerne baví a mám na to čas. Je to však skôr na vedení klubu, aké budú vízie do ďalšej sezóny, takisto aj skutočnosť, že ku akej kategórii ma zaradia,“ uzavrel Paulikovič, ktorý je zároveň veľmi skúseným hráčom a oporou mužského družstva.

 

Podrobné štatistiky ŠK Lido Prírodovedec v sezóne 2021/2022 nájdete TU.



Odoberajte newsletter