Patrik Paulikovič: „Na postavenie v tabuľke vôbec nehľadíme, možno po jedenástom kole.“

Extraliga juniorov má po dvoch odohratých kolách netradičného lídra. Je ním bratislavský tím ŠK Lido Prírodovedec a títo chlapci majú pred sebou dva domáce zápasy proti bratislavskému Hurikánu a Tsunami Záhorská Bystrica. Minuloroční víťazi tejto súťaže FaBK ATU Košice nemali ideálny štart, no predstavia sa v Piešťanoch a v Púchove. V oboch dueloch sú favoritom.

 

Hráči Lida majú možnosť udržať si pozíciu lídra tabuľky v zápasoch proti Hurikánu a Záhorskej Bystrici. Prvé dva duely sezóny totiž vyhrali 7:3 nad Grasshoppers Žilina a ešte vyššie 9:1 nad Mikulášom Prešov. „Na postavenie v tabuľke vôbec nehľadíme, tá by bola vypovedajúca po jedenástich zápasoch. Chlapci si pôjdu tieto dva súboje v prvom rade užiť, lebo uvidíme dokedy sa bude počas tejto sezóny hrať. Samozrejme do každého stretnutia ideme s cieľom vyhrať a inak tomu nebude ani najbližší víkend. Súperi sú mestskí rivali, takže hráči sa navzájom veľmi dobre poznajú. Uvidíme, ktoré tímy ukážu väčší hlad po góloch a po víťazstvách,“ povedal tréner ŠK Lido Patrik Paulikovič.

 

Púchovčana síce úvodný duel sezóny prehrali so Záhorskou Bystricou 3:5, no dokázali zdolať bratislavský Hurikán 5:3. Víkend budú mať v domácom prostredí náročný. Čakajú ich košické tímy Florko a ATU. „Oba košické tímy budú náročnými súpermi. Sily sme si s nimi už zmerali v minulej sezóne, kedy sa iba dohrávala liga a tam sme prehrali vysoko oba zápasy. Aktuálne máme však v našom družstve posily a nepodcenili sme ani letnú prípravu. Podstatné je odohrať dobré zápasy, dodržať herný štýl a každý bod bude pre nás odmenou,“ skonštatoval kouč FBK Púchov Tomáš Kvasnica.

 

V Bratislave sa odohrajú aj ďalšie dva duely. V domácom prostredí privíta už dnes Snipers Tsunami a v nedeľu Hurikán. Práve duel proti Tsunami bude súbojom družstiev, ktoré doposiaľ nestratili ani bod. Príjemným prekvapením nového ročníka sú doterajšie výkony FBK AS Trenčín. Chlapci spod hradu Matúša Čáka zdolali v domácom prostredí oba košické tímy. Svoje kvalitné výkony budú chcieť potvrdiť v Prešove a v Žiline.

 

Podrobný program zápasov nájdete TU



Odoberajte newsletter