Pažák sa nevie stotožniť s výsledkom semifinále. Chýbalo šťastie, myslí si

Sparta Praha v tejto sezóne českej superligy klopala na dvere superfinále. Napokon však zostala pred jeho bránami, ktoré si otvorili Vítkovice. Vo štvrťfinále však florbalisti Sparty vyradili kvalitný tím Tatran Střešovice. Ako ročník 2020/2021 hodnotí kapitán reprezentácie SR Michal Pažák?

 

V semifinále Sparta podľahla Vítkoviciam na prvý pohľad jednoznačne 0:4. Stretnutia však boli vyrovnané, čo dokazujú aj jednotlivé výsledky 6:7, 4:4, 7:8 po samostatných nájazdoch a 5:7. „Od sezóny som očakával trošku väčší ‘happy end‘. Som osobne veľmi smutný, že sme nemali trochu viac športového šťastia v koncovkách zápasu a nedokázali sme zvrátiť sériu u nás doma. Neviem sa stotožniť s výsledkom série 0:4, pretože si myslím, že sme mali tento rok naviac a úplne to nezodpovedá tomu, čo sa dialo na ihrisku. Ale taký je šport a na 'keby' nehráme. Zase sme o niečo múdrejší, silnejší a máme viac skúseností, ktoré zaručene pretavíme do ďalšieho ročníka,“ uviedol Michal Pažák pre spravodajstvo Slovenského zväzu florbalu.

 

V základnej časti sezóny absolvoval devätnásť zápasov, v ktorých nazbieral osem bodov za tri góly a päť asistencií. V play-off pridal ďalších osem štartov a šesť bodov (2+4). „Z osobného hľadiska som takisto sklamaný, pretože som musel z dôvodu rôznych zranení a COVID-19 začínať sezónu viackrát odznova. Očakával som od seba viac bodov, no skôr to bolo trápenie ako nejaká explózia. Beriem si z toho veľké ponaučenie a myslím, že som nebol nikdy viac odhodlaný a motivovaný pripraviť sa ešte lepšie na ďalšiu sezónu, ako je to práve teraz,“ vyhlásil sebavedomo 23-ročný útočník.

 

Čo rozhodlo o postupe Vítkovíc do superfinále? „Asi dva faktory. Prvý by som jednoznačne definoval ako ‚zabijácke‘ zakončenie. Druhý faktor by som definoval ako odvahu. Odvahu a drzosť urobiť nejaké rizikové rozhodnutie, ktoré je väčšinou 50 na 50, ale mohlo by zmeniť tempo hry a viedlo by ku rozdielovej akcii,“ myslí si slovenský reprezentant, ktorý v boji o titul, ktorý čoskoro zvedú Vítkovice a Mladá Boleslav, nemá favorita. „Nech vyhrá lepší tím. Prajem veľa šťastia obom tímom, hlavne nech sú na konci všetci zdraví,“ dodal.

 

Leto už klope na dvere a Michal Pažák ho plánuje využiť aktívne. „Plánujem si v prvom rade robiť letné kurzy na mojej univerzite UNYP, do toho neustále trénovať, zlepšovať svoju kondíciu, silu a pilovať streľbu na bránku. Odmakať s chlapcami reprezentačné zrazy, dať si aspoň jeden letný ‚turnajík’, pozdraviť rodinku a kamarátov doma v Košiciach, urobiť si krátku dovolenku a ešte zakončiť leto najlepším florbalovým kempom Floorball Academy,“ uzavrel mladý kapitán národného tímu.
 



Odoberajte newsletter