Pienčáková: „Dávam sebe a hráčkam také ciele, ktoré dokážeme splniť.“

Fanúšikovia ženského florbalu si taktiež počas najbližšieho víkendu prídu na svoje. Už zajtra sa totiž rozbieha nová sezóna Hyundai extraligy žien. Súťaž sa zúžila z pôvodných desiatich na osem tímov, ktoré odohrajú v základnej časti štrnásť a v nadstavbovej ďalších šesť súbojov. Potom príde na rad play-off. Posledný tím odohrá baráž z víťazom prvej ligy.

 

Všetci aktéri a teda nielen hráčky ale aj fanúšikovia sa tešia na poriadny štart novej sezóny. Počas celej sezóny bude pokračovať aj série LIVE prenosov na Huste TV. Prvým prenosom bude súboj víťaziek ligy z Kysuckého Nového Mesta, ktoré netradične v Žiline privítajú hráčky bratislavského Hurikánu. Na druhý deň hostia Kysučanky doma ambicióznu Nitru. Kysučanky chcú od začiatku potvrdiť úlohu favorita. „Minulá sezóna bola veľmi zvláštna. Síce sme skončili v základnej časti prvé, neviem ako by však dopadlo play-off. V novej sezóne určite mierime k najvyšším cieľom a som rada, že zatiaľ tlak na nás nepociťujeme. Chceme hrať s chuťou a baviť sa florbalom. V klube sme začali s letnou prípravou hneď ako to bolo možné. Tréningy sme mávali vonku aj v hale, takže si myslím, že sme na novú sezónu dostatočne pripravené,“ povedala hráčka Kysuckého Nového Mesta Linda Pudišová.

 

Jedinou trénerkou na lavičke celej súťaže Hyundai extraligy bude trénerka Pruského Adriana Pienčáková, ktorú čaká prvý ostrý štart proti Sabinovu a druhý duel proti Spišskej Novej Vsi dokonca pred kamerami: „Ja som úplne v kľude a v maximálnej pohode. Dávam sebe a hráčkam len také ciele, ktoré dokážeme splniť. Vychádzam z reálneho stavu, ktorý nastal a snažíme sa s tým neustále pracovať a zlepšovať sa. A nie je to otázka jedného alebo dvoch zápasov, hovoríme o rokoch. Prehnané ambície nie sú momentálne namieste. So Spišskou očakávam vyrovnanejší duel ako v minulej sezóne. A od Sabinova rýchly útočný florbal. Tak verím, že to bude behavý a bohatý zápas na gólové príležitosti z oboch strán.“

 

Do Nemšovej sa len tak necestuje po body o čom sa v každej sezóne presvedčí množstvo tímov. Nemšovanky začínajú dvoma domácimi súbojmi a to proti Spišskej a Sabinovu. Štart do súťaže je dôležitý. Ide o nastavenie psychiky do ďalších bojov. „Naozaj je o nás známe, že doma body nedávame zadarmo, no predsa len musíme brať do úvahy aj skutočnosť, že stále je len začiatok sezóny a prestávka bola extrémne dlhá. Na začiatku bývajú zápasy ešte kostrbaté, výhodou však je, že je to tak u všetkých tímov. V každom prípade veríme, že tento víkend odohráme veľmi kvalitné duely, dostaneme sa do zápasového kolotoča a vezmeme si z nich čo najviac bodov,“ povedala hráčka NTS FK-ZŠ Nemšová Terézia Zajacová.

 

Naladené nedočkavosťou sú hráčky Slávie Nitra, ktoré si zahrajú na ihriskách súperiek. Najprv na Orave v Tvrdošíne a potom aj na Kysuciach. Ženy Hurikánu Bratislava sa chystajú tiež na Kysuce a Oravu. Absolvovali sme letnú prípravu a taktiež sme mali veľmi dobré podmienky na trénovanie v hale. Úvod sezóny preverí všetky družstvá a rovnako si myslím, že prvé dva zápasy ukážu ako je na tom náš tím. Do tejto sezóny sa nám podarilo získať aj nové posily a verím, že odohráme dva kvalitné zápasy. Verím, že na ihrisku ukážeme tímovú hru a kvalitný florbal. Posily priniesli do tímu nový a veľmi pozitívny impulz. V súbojoch s Tvrdošínom sme počas minulej sezóny ťahali za kratší koniec, no myslím si, že liga bude tento rok vyrovnanejšia a v každom zápase máme šancu na úspech," povedala hráčka bratislavského Hurikánu Adela Kľúčiková.

 

Podrobný rozpis zápasov aj s neskoršími výsledkami nájdete TU.



Odoberajte newsletter