Pienčaková: „K ďalším odchodom z tímu už nepríde.“

Historicky najúspešnejší klub Hyundai extraligy žien ŠK 98 Pruské opustil po dvanástich rokoch hlavný tréner Vladimír Gábor. Po uvoľnení trénerskej stoličky sa jej ujala 36-ročná Adriána Pienčaková, ktorá si ešte v sezóne 2018/2019 zahrala v drese bratislavského Hurikánu. Rok predtým bola dokonca najproduktívnejšou hráčkou Bratislavčaniek. Pruské však pod jej vedením v letnej príprave zaznamenáva odchody hráčok. Zastaví sa to?

Zmenu v kabíne a možno aj v tréningovom procese hráčky z hľadiska dlhodobého pôsobenia trénera Gábora asi potrebovali, no odchod kouča sa vraj na nich nepodpísal. „Z mojej pozície trénerky stratu ani nijaký odchod doterajšieho kouča nevnímam. S trénerom Gáborom konzultujem všetko ohľadne klubu a podieľa sa aj na príprave tréningov, čiže sme v neustálom kontakte. Jediné, čo sa zmenilo, je jeho osobná neprítomnosť na tréningoch,“ prezrádza nová kormidelníčka Pruského Adriána Pienčaková a k príprave svojho tímu dodáva: „Situácia je náročná. Káder je v doslova núdzovom režime, každopádne som spokojná s letnou prípravou a nasadením, aj keď vnímam ešte u dievčat určité rezervy.“

 

Pruské v posledných dňoch zaznamenalo dva výrazné odchody, ktoré budú pre družstvo v novej sezóne určite citeľnou stratou. Hosťovanie Petry Kňažkovej do Nitry a prestup talentovanej Lenky Lenčéšovej do 1. SC TEMPISH Vítkovice. „K ďalším odchodom už nepríde. Okrem spomínaných hráčok, káder opustila aj dlhoročná skúsená hráčka a odchovankyňa klubu Betka Bachorcová. Treba si uvedomiť pri výchove v športe, že každý hráč je nahraditeľný a v prípade úrovne slovenskej ženskej extraligy to platí dvojnásobne,“ tvrdí odhodlaná trénerka Považaniek.


Nahraditeľný je síce každý, no zužuje sa šírka kádra, čo v prípade chorôb, či zranení nebude jednoduché. „Tento rok bude káder dosť oklieštený, s nikým ďalším nepočítame. Je čas zamerať sa na výchovu hráčok z vlastných radov a nespoliehať sa na posily z iných klubov.“


Pruské malo vždy najvyššie ciele, veď klub je štvornásobným majstrom Slovenska. „Pri reálnom zhodnotení a herných možnostiach tímu, by sme chceli v lepšom možnom prípade atakovať prvú štvorku. Chceme sa zamerať na rýchlejšie kombinovanie, agresívnejšiu hru a tak vytvárať väčší tlak na súpera. Čakajú nás dva prípravné zápasy. Jeden proti Nemšovej a druhý s Tvrdošínom. Uvidíme, ako dokážeme v danom zložení potrápiť súperky a ako sme kondične, či herne pripravené na rýchlejšiu hru resp. aby sme vychytali ešte posledné nedostatky v našej hre,“ povedala pre spravodajstvo Slovenského zväzu florbalu Pienčaková.



Odoberajte newsletter