Piešťany po 21 zápasoch získali prvé víťazstvo v extralige!

Trochu rozbitú tabuľku extraligy juniorov vedie po štyroch ligových kolách 1. FBC Florbal Trenčín, ktorému sa pošťastilo odohrať všetky naplánované zápasy a tak tróni bez straty bodu na jej špici. Svoje prvé body vybojovali Piešťany, Púchov a Žiar nad Hronom. Bez bodu a na poslednom mieste je družstvo z Modry. Hráči bratislavského Snipers mali nútené voľno pre karanténu.

 

Ešte počas týždňa predohrali svoje zápasy hráči FBK Púchov, ktorí vo štvrtok zdolali FK AS Trenčín 6:4 a tešili sa z prvých bodov v sezóne. Nováčik však v piatok nestačil na lídra súťaže 1. FBC Florbal Trenčín a prehral 4:11.

 

Počas celej predošlej sezóny nevedeli hráči FBC Páv Piešťany ako chutí víťazstvo. V sobotu ešte prehrali svoj tretí duel súťaže s Tsunami Záhorská Bystrica 1:7. „Prvú tretinu sme začali dobre, vedeli sme, že nás bude súper neustále napádať vo dvoch, prízvukovali sme to našim hráčom, aby si na to dávali pozor a miestami nám to robilo veľmi veľké problémy. Vypracovali sme si aj my pekné šance, ktoré sme bohužiaľ nezakončili gólom, čo má mrzí. Neskôr už súper ukázal svoju hernú vyspelosť a odskočil nám na rozdiel troch gólov. Celkom ma mrzí, že nerobíme to čo si viackrát povieme, sami si sťažujeme herné situácie, z ktorých súper ťaží. Musíme byť kľudnejší pri rozohrávke z obrany a spĺňať taktické pokyny. Výborne nám zachytal Mário Orel. Výsledok mohol byť pre nás oveľa horší, miestami sme vyzerali odovzdane a splašeno, vieme na čom treba pracovať, no boli tam aj svetlé chvíľky, na ktorých môžme stavať . Škoda jedného z najlepších hráčov Olivera Kopúňa, ktorý mal po prvej tretine bolesti s hrudníkom a nemohol do konca zápasu zasiahnuť do hry, čo bolo určite cítiť,“ zhodnotil zastupujúci tréner Piešťan Juraj Polák. Jeho kolega Ivan Kollár mal včera v pozícií hlavného trénera šťastnejší deň. Piešťany sa totiž po 21 zápasoch, ktoré doposiaľ odohrali v extralige, dočkali prvého víťazstva. Zdolali FBC BlueBerries Modra 6:3. „Už pred samotným zápasom pri rozcvičke som z našich hráčov cítil veľkú túžbu uspieť. Z pohľadu výsledku sa nám to podarilo, no s herným prejavom stále nemôžeme byť spokojní. Pekná florbalová kombinácia sa strieda s hrou na náhodu, nemáme stále potrebný pokoj a silu na hokejkách. Jednoduché prihrávky nám preskakujú čepele a preto k našej bojovnosti, ktorá nás zdobí, musíme pridať aj kvalitu. Chlapcom som však zablahoželal k historicky prvému víťazstvu v extralige juniorov,“ povedal tréner piešťanských Pávov Ivan Kollár.

 

„Pirátos“ zo Žiaru nad Hronom cez víkend v Detve ozbíjali o všetky body Modru, nad ktorou zvíťazili 8:2. Nedeľa už nebola tak veselá, pretože na Podpoľanie vycestovalo Tsunami Záhorská Bystrica. Tsunami bolo úspešnejšie a po výhre 6:2 si odviezlo všetky tri body. „Prvý domáci zápas proti Modre hodnotím pozitívne. Na duel už mohli nastúpiť aj všetky posily a obraz hry bol diametrálne odlišný. Vedeli sme, že ak si chceme udržať šancu na zotrvanie v súťaži, musíme súboje s rovnocennými súpermi zvládnuť a získať všetky body. Podriadili sme tomu taktiku, aj nasadenie a zápas sme prakticky zvládli bez problémov. Duel proti Tsunami bol vyrovnaný a až do polovice tretej tretiny sme prehrávali iba o jeden gól. Posledných desať minút sme už otvorili obranu, vyššie napádali, čo súper využil a z brejkov naklonil misky váh na svoju stranu. Prehra nás mrzí, lebo sme mohli vybojovať aspoň bod. Treba sa poučiť a ďalej tvrdo pracovať, aby sme takéto vyrovnané stretnutia zlomili v náš prospech a vyhrali,“ povedal tréner Žiaru nad Hronom Daniel Knopp.

 

Jediným družstvom, ktoré doposiaľ nezískalo ani bod je FBC BlueBerries Modra. Chlapci spod Malých Karpát prehrali oba duely a to už so spomínanými Piešťanmi aj so Žiarom nad Hronom. „Žiaľ, ostatné družstvá, proti ktorým sme doposiaľ nastúpili nám strelili viac gólov než my im a tak sme prehrali, čiže sme na poslednom mieste tabuľky. Musíme popracovať na všetkom, nakoľko súperi boli na tom herne lepšie, ale naše šance bolo treba využiť, čo sa nám nepodarilo,“ skonštatoval tréner Modry Michal Benčúrik.

 

Žilinské „kobylky“ vybojovali víťazstvo 8:4 doma nad FK AS Trenčín, no včera dostali príučku od 1. FBC Florbal Trenčín v pomere 2:10. Bratislavské Lido opäť potrápilo favoritov, pretože v domácom prostredí strpčovali život obom košickým celkom. Najskôr museli tuho bojovať o víťazstvo chlapci z ATU, ktorí však situáciu zvládli a zvíťazili 12:7. O niečo dramatickejšie vyzerá výsledok s Florkom, ktoré tiež po výhre 10:7 zvládlo pozíciu favorita.

 

Konečné výsledky všetkých zápasov a podrobné štatistiky, vrátane priebežnej tabuľky, nájdete TU



Odoberajte newsletter