Po generálke v Prahe prišla pre FBK AS Trenčín zaslúžená odmena

Záverečný turnaj sezóny mali na programe aj mladší žiaci. Až 28 družstiev sa počas víkendu zišlo v Trenčíne a veru bolo sa na čo pozerať. Cez obrovské kvantum súbojov sa napokon do finálovej skupiny prepracovalo trio – FBK AS Trenčín, FaBK ATU Košice a FK Martinské Medvede. Celkovým víťazom sa stal domáci tím FBK AS Trenčín pred FK Martinské Medvede a bronzová pozícia patrí družstvu FaBK ATU Košice.

 

Trojdňové vydarené podujatie prinieslo množstvo zaujímavých a dramatických zápasov, no víťaz môže byť len jeden a tak ako pri mladších žiačkach, tak aj v prípade mladších žiakov to bol domáci tím. Trenčania sa ale vo finálovej skupine poriadne zapotili. Proti martinským Medveďom zvládli úvodnú tretinu, no napokon sa súperi dotiahli na rozdiel jedného gólu, ale neskôr zase zobralo opraty pevne do rúk AS a zvíťazilo 9:5. Proti košickému ATU síce prehrávali 0:1, no po trojgólovom obrate si tesný náskok udržiavali až do konca a po víťazstve 7:6 sa tešili zo zlatých medailí. „Chcel by som sa touto cestou poďakovať všetkým rodičom, fanúšikom, mojim kolegom asistentom a aj širokému florbalovému okoliu, ktorí nám počas celého turnaja fandili a povzbudzovali nás. Na turnaji opäť do seba zapadli všetky ozubené kolieska potrebné k úspechu a nakoniec z toho bolo zlato. Kto na turnaji bol, videl, čo naše decká dokážu, ako florbal vnímajú, ako prišli hráči pripravení a teda, že je zlato v správnych rukách. Skutočnosť, ako sa v klube venujeme mládeži, uznanlivo ocenil takmer každý z trénerov, ktorý do M-Šport centra počas víkendu zavítal. Po organizačnej stránke dokázal Juraj Matejka s tímom pomocníkov pripraviť oslavu mládežníckeho florbalu na vysokej a profesionálnej úrovni. Tento víkend jednoducho nemal chybu a ja som veľmi rád, že si môžeme užívať aspoň pár dní ďalšie krásne a dôležité víťazstvo,“ zhodnotil tréner FBK AS Trenčín Peter Klapita. Turnajová generálka v Prahe tak Trenčanom vyšla, pretože priniesla očakávaný úspech.

 

Ani tretí súboj finálovej skupiny nezaostával dobrou úrovňou a bol taktiež dramatický. Martinské Medvede v ňom zdolali ATU Košice 3:2 víťazným gólom v predĺžení čím si zabezpečili strieborné medaily.

 

Kompletné výsledky a štatistiky turnaja mládeže mladších žiakov nájdete TU.


Fotogaléria


Odoberajte newsletter