Po hokejbale prišla aj florbalová premiéra Dzurinovej

Úspešnú premiéru na svetovom šampionáte žien majú za sebou dve slovenské reprezentantky Patrícia-Mária Dzurinová a brankárka Kristína Hlavatá. Ani jedna z nich to vo včerajšej premiére nemala jednoduché.

 

Bolo vopred jasné, že súboj so Singapurom bude predovšetkým o hre na súperovej polovici a tak brankárka družstva, ktoré väčšinu zápasu strávi v útoku to nemá jednoduché. Slovenská gólmanka Kristína Hlavatá čakala dlhý čas na zákroky z ojedinelých protiútokov. „Z môjho pohľadu sú zápasy podobného typu horšie ako tie, v ktorých som dostatočne vyťažená a v tempe. Nie je jednoduché udržať si pozornosť, no vždy sledujem hru a loptu, čím si udržiavam koncentráciu,“ povedala Kristína Hlavatá, na ktorú včera vystrelili súperky za celý zápas len osem striel, no na nešťastie z toho dvakrát inkasovala.

 

Ďalšou debutantkou na šampionáte bola Patrícia-Mária Dzurinová, ktorá sa ale priznala, že jednu premiéru na Majstrovstvách sveta už má za sebou. „Zažila som atmosféru svetového šampionátu v hokejbale, pred búrlivou atmosférou, čiže som trochu vedela, čo ma čaká tu v Bratislave. Nečakala som ale, že príde tak pekná návšteva. Hoci je to domáci šampionát viem, že ak majú ľudia možnosť pozrieť si zápas v pohodlí domova a v televízii, skôr uprednostnia túto alternatívu, čiže ma fanúšikovia príjemne prekvapili. Hralo sa mi dobre,“ povedala talentovaná Patrícia-Mária Dzurinová.

 

Kristínke želáme, nech sa jej dobre chytá a Paťke nech to sype do súperových bránok!



Odoberajte newsletter