Po Sabinove a Humennom príde na rad aj Žilina, Trenčín a Bratislava

Plánované návštevy prezidenta Slovenského zväzu florbalu Martina Kopejtka u starostov a primátorov miest a obcí v rámci celého Slovenska postupne pokračujú. Spoločne s funkcionármi klubov postupne navštívil primátora Sabinova Ing. Michala Repaského, ale aj primátora Humenného PhDr. Ing Miloša Merička a starostu mestskej časti sídliska Ťahanovce Mgr. Ing. Miloša Ihnáta v Košiciach.

 

Princíp všetkých stretnutí je rovnaký – možnosti úpravy, či výstavby exteriérových florbalových plôch, dotácie a podpora florbalu v meste a výstavba tréningových športových hál s rozmermi 40 x 20 m. „Mám za sebou ďalšie podnetné stretnutia na úrovni primátorov, starostov v spoločnosti zástupcov florbalových klubov, na pozvanie, ktorých postupne rád reagujem svojou osobnou prítomnosťou a ktoré otvárajú nové možnosti budúcej spolupráce,“ povedal prezident SZFB Martin Kopejtko a dodal: „S potešením môžem konštatovať, že o florbal je v mestách, ktoré som zatiaľ navštívil, veľký záujem, rovnako aj ich podpora a spolupráca s miestnymi florbalovými klubmi.“ 

 

Témami týchto stretnutí sú okrem podmienok vytváraných v mestách pre florbal, aj prepojenosť klubov s miestnymi základnými školami, príprava letných podujatí v centre miest, hľadaním možností pre florbal v exteriéroch, aby sa trénovalo, hralo a florbalom zabávalo pred očami verejnosti. „Teším sa na ďalšie plánované stretnutia v mestách Žilina, Trenčín a mestských častiach Bratislavy, ktoré chcem uskutočniť v priebehu mesiaca jún 2021,“ uzavrel Kopejtko.


Fotogaléria


Odoberajte newsletter