Po výbornom začiatku Slovenky odišli kondične a podľahli Češkám

Vo svojom druhom súboji na prípravnom turnaji v Kutnej Hore dnes slovenské juniorské reprezentantky nestačili na domáce Češky, s ktorými prehrali 3:8. Polovicu zápasu sme však našim súperkám boli vyrovnaným protivníkom, no v druhej časti dievčatá odišli kondične na čo doplatili prehrou.

 

Parádny štart do zápasu mali slovenské reprezentantky aj dnes proti Češkám. Už po 22 sekundách otvorila skóre Lenka Červená. Českému tímu chvíľu trvalo, než sa spamätal a s pribúdajúcim časom sa čoraz častejšie súperky tlačili na našu polovicu. Brankárka Adriana Michalisková za spolupráce svojej obrany odolávala. Hrozili aj slovenské dievčatá. Po štandardke netrafila loptu pred odkrytou bránou Červená a žŕdku trafila Laura Chúpeková. Boli to však domáce hráčky, ktoré šesť minút pred úvodnou sirénou vyrovnali. Naša obrovská bojovníčka Laura Chúpeková úspešným napádaním získala loptu, ktorú poslala do siete českého tímu a opäť sme vyhrávali. V záverečnej minúte však ešte zo štandardnej situácie dokázali Češky vyrovnať na 2:2.

 

Úvodný tlak domácich v druhej tretine naše dievčatá neustáli a už po necelých dvoch minútach sme Češky pustili po prvý raz v dueli do tesného náskoku. Keď sa zdalo, že prvú našu presilovku v zápase môžeme zužitkovať na vyrovnanie, prišiel úder z českej strany... V tej istej presilovke však Slovenky znížili na 3:4, presnejšie Chúpeková a tak vyrovnaný boj pokračoval. Presilovku si zahrali aj naše súperky, pretože náš tím zle striedal, no gól sme neinkasovali. Následne po veľkom tlaku prišiel piaty a po chvíli aj šiesty gól v našej sieti. 

 

Ani do záverečnej časti Slovenkám vstup nevyšiel podľa predstáv. Potrebovali sme skórovať a dostať sa tak do zápasu, no opak bol pravdou. Po štyroch minútach prišiel siedmy zásah do našej bránky a po ňom aj druhé vylúčenie, ktoré súperky nepotrestali. Čas však bežal a hral proti nám. Slovenky sa nepochopiteľne stiahli na svoju polovicu a našu pasívnu obranu domáce florbalistky úspešne rozoberali. Konečných 3:8 je pre slovenské reprezentantky trochu krutým výsledkom, no Češky boli takmer dve tretiny lepším družstvom.

 

Hlasy po zápase:

Dušan Ďuríček (tréner, Slovensko): „Vstúpili sme do zápasu výborne. Boli sme Češkám vyrovnaným súperom do polovice zápasu. Potom sme začali odchádzať kondične a začali kopiť chyby. Tu vidím najväčší problém nášho družstva a možno príčinu toho, že dnes sme nemohli byť úspešní. Ale je to príprava a dievčatá sme za pozitívne veci pochválili a vieme po turnaji na čom musia pracovať. Opäť sa stretávame už za pár dní, kde môžme všetky veci podrobne rozobrať a pokračovať v našej práci.“

Linda Pudišová (kapitánka, Slovensko): „Vstúpili sme do zápasu dobre. Odohrali sme výbornú prvú tretinu, ktorú sme dotiahli do remízy. Došli nám však sily a nepremenili sme šance, čo súper využil a odskočil nám. Vieme na čom máme pracovať a zlepšovať sa do začiatku šampionátu.“

 

Česko WU19 – SLOVENSKO WU19 8:3 (2:2, 4:1, 2:0)



Odoberajte newsletter