Počas leta sa tešíme na Pohár SZFB mužov aj žien a Letný florbal 2021

Avizované novinky z dielne Slovenského zväzu florbalu sa stávajú skutočnosťou. Prvou z nich je vznik novej súťaže, ktorá nesie názov Pohár SZFB mužov a žien 2021. Podujatie by sa malo rozbehnúť už od 6. júla a jeho koniec je naplánovaný víkendovým Final four 21. a 22. augusta 2021. Ďalšou novinkou je z programu podpory klubov Letný florbal 2021. Princípom je podpora mládeže, propagácia florbalu na Slovensku a poskytnutie finančného príspevku na florbalové podujatia organizované členmi SZFB na základe podanej žiadosti.

 

Pohár SZFB mužov a žien 2021

 

Táto nová súťaž je výbornou možnosťou pre konfrontáciu klubov z nižších súťaží s družstvami z extraligy. V kategórii mužov je určená pre ročníky narodenia 2005 (maximálne 5 hráčov v zápase) až 2002 a starší.
Základná časť súťaže mužov môže mať prihlásených až 48 družstiev, rozdelených regionálne po 12 (v každom regióne dve skupiny po 6 družstiev), ktoré hrajú každý s každým jednokolovo. Extraligové družstvá budú do základných skupín v jednotlivých regiónoch rozdelené nasadením podľa postavenia v tabuľke na konci ročníka 2019/2020.
Play-off kolo hrajú prvé družstvá po základnej časti z každej skupiny (spolu 2 družstvá z každého regiónu).
Final four (21. a 22. augusta 2021) hrajú postupujúci z play-off kola. Semifinálové dvojice sa určia žrebom. Final four sa odohrá na jednom mieste počas dvoch dní (sobota a nedeľa) a jeho organizátorom je SZFB a spoluorganizátorom domáci klub na základe výberového konania.

 

Aj ženské kluby majú v tejto súťaži obrovskú možnosť konfrontácie s najlepšími tímami na Slovensku. Kategória žien je určená pre ročníky narodenia 2006 až 2002 a staršie.

Základná časť súťaže žien bude mať rozdelené družstvá na základe regionálnej príslušnosti (v krajnom prípade spojené dva regióny BA + ZA a dva regióny ST + VY), ktoré hrajú každý s každým jednokolovo (doma resp. vonku podľa rozpisu).
Play-off kolo hrajú prvé dve družstvá po základnej časti z každého regiónu.
Final four (21. a 22. augusta 2021) hrajú postupujúci z play-off kola. Semifinálové dvojice sa určia žrebom. Final four sa odohrá na jednom mieste počas dvoch dní(sobota a nedeľa) a jeho organizátorom je SZFB a spoluorganizátorom domáci klub na základe výberového konania

 

Presný systém základnej časti súťaže mužov aj žien, bude určený na základe definitívneho počtu prihlásených družstiev. V prípade menšieho počtu prihlásených ako 8, sa súťaž neotvára.

 
Program podpory – Letný florbal 2021

 

Prezídium Slovenského zväzu florbalu vypísalo program podpory pod názvom Letný florbal 2021, ktorý je zameraný na propagáciu florbalu na Slovensku. Princípom je poskytnutie finančného príspevku členom, ktorí organizujú florbalové turnaje, kempy či tábory v termíne od 1. júla do 19. septembra 2021. 

 

Žiadosti bude možné podať prostredníctvom formulára, ktorý sa od 27. júna bude nachádzať na oficiálnom webe SZFB. Turnajov sa musia zúčastniť minimálne štyri družstvá a na kempoch či táboroch minimálne 20 detí od 5. roku veku do 19. roku veku vrátane. Výšku príspevku (najviac 500,- € na akciu) schvaľuje Prezídium SZFB. Jeden klub môže žiadať podporu na viacero akcii.

 

Výška celkovej podpory v rámci tohto projektu Letný florbal 2021 zo strany SZFB je v sume 15.000,- €.

Podrobné informácie k obom projektom budú v najbližších dňoch zverejnené na našom webe.



Odoberajte newsletter