Pod hradom Matúša Čáka sa uskutoční medzinárodný turnaj Trenčín Floorball Games

Klub 1. FBC Florbal Trenčín pripravil na záver leta premiérový ročník turnaja Trenčín Floorball Games v kategórii mužov. Okrem dvojice tímov FBC sa počas víkendu od 27. do 29. augusta predstaví na trenčianskom gerflore v kvalitnej medzinárodnej konkurencii ešte ďalších šesť družstiev. Okrem extraligového mužstva FBC Trenčín, vedeného Janom Holovkom sa predstavia aj juniori hrajúci pod taktovkou Juraja Lamačku. Zaujímavosťou je ale účasť reprezentačného tímu Francúzska a českého superligistu Panthers Otrokovice.

 

V skupine A sa stretnú Francúzsko, Exel Snipers Bratislava, FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina a domáci 1. FBC Florbal Trenčín. V skupine B si medzi sebou zahrajú juniori 1. FBC Florbal Trenčín, FBK AS Trenčín, Panthers Otrokovice a ŠK Victory Stars Dubnica nad Váhom.

 

Prvé dva tímy v skupinách postúpia do semifinále. Mužstvá na tretích a štvrtých miestach si zahrajú o piate až ôsme miesto. Hrací čas zápasov je 3 x 15 minút hrubý čas, 2 x 3 min. je prestávka. Posledné dve minúty poslednej tretiny sa hrajú na čistý čas. Čas sa zastavuje pri strelení gólu, vylúčení, trestnom strieľaní, time-oute, zranení, technických problémoch, mimoriadnom prerušení (trojitý signál). Semifinálové zápasy v sobotu a nedeľné zápasy o 3. a 1. miesto sa hrajú 3 x 15 minút čistého času. Rozhodovať budú rozhodcovia s licenciou SZFB Roman Cíbik, Michal Tomáš, Miloš Jursa a dvojica zo superligovými skúsenosťami Ondřej Vašíček, Radek Vybíhal obaja z Českej republiky.

 

Turnaj Trenčín Floorball Games 2021 na palubovke trenčianskeho FBC, čaká začiatkom septembra aj druhý ročník mládežníckeho turnaja. Hneď premiérový ročník si vďaka kvalitnej konkurencii a výbornej organizácii získal dobré meno. „Sme radi, že oba turnaje sa napriek turbulentnému letu uskutočnia v naplánovanej forme. Ďakujeme za podporu mužského turnaja, ktorý podporilo MESTO TRENČÍN ako aj všetci kluboví a turnajoví partneri, podporovatelia ŠK 1. FBC Trenčín,“ povedal prezident klubu Miroslav Sága.



Odoberajte newsletter