Pod hradom Matúša Čáka úradovalo Tsunami

Vstup do každej série je dôležitý, obzvlášť do tej finálovej. V Trenčíne sa po dnešnom výkone tešia hráči Záhorskej Bystrice, ktorí dokázali vyhrať nad víťazmi základnej časti 1. FBC Florbal Trenčín 5:4. Tsunami hralo tímovo, no najväčšiu zásluhu na víťazstve mal strelecky disponovaný Peter Banga, ktorý zaznamenal hetrik. 

 

Úvod hodný začiatku finálovej série a na domácom ihrisku dnes predviedli domáci hráči, pretože po ôsmich minútach bolo 2:0 pre 1. FBC. O dva góly sa postarali Branislav Mitucha a Samuel Virga. Tsunami je však nevyspytateľný tím, čo už neraz dokázal a nielen počas aktuálnej sezóny. Stačila jediná minúta a po strelách Petra Bangu a Martina Kuboviča bolo v pätnástej minúte vyrovnané.

 

Druhá tretina patrila hosťom. Do polovice zápasu sa však skóre nemenilo, pretože vo svojej činnosti prevažne dominovali brankári oboch družstiev. Jednu sekundu pred naplnením tridsiatej minúty otočil skóre v prospech Záhorskej Bystrice Banga, ktorý po nasledujúcich ôsmich minútach premenil trestné strieľanie a upravil na 4:2 pre Tsunami. Banga mal dnes svoj deň, pretože zaznamenal hetrik a výrazne sa podieľal na konečnom úspechu svojho tímu.

 

Trenčania nie sú zvyknutí prehrávať a tak sa v tretej časti pustili s chuťou do svojho súpera, čo im prinieslo ovocie. Mitucha znížil na rozdiel jedného gólu a presilovú hru pretavil na vyrovnanie Tomáš Kvasnica. Psychicky odolní hostia sa nezložili a práve naopak tesný náskok im prinavrátil Roman Chovan. Veľký boj o prvý bod v sérii pokračoval, no Tsunami si tesný náskok už postrážilo a tak sa chlapci z Bratislavy tešia z prvého víťazstva 5:4.

 

Hlasy po zápase:

Dárius Siheľský (tréner Tsunami Záhorská Bystrica): „Ako som pred finále hovoril, hráme ho proti aktuálne najlepšiemu družstvu tohto ročníka, ktorý viac menej už dva roky nepozná slovo prehrať. Do finále sme vstupovali tentoraz skromne, lebo sme si uvedomovali extrémnu kvalitu súpera. Na pohode nám nepridalo ani to, že pravdepodobne zo semifinále sme si doviezli do družstva covid a museli sme hrať bez troch hráčov v základných dvoch päťkách, čo nám výrazne zväzovalo ruky. Zajtra ideme do zápasu opäť s cieľom odohrať čo najkvalitnejšie prvé striedanie a následne sa sústrediť na to ďalšie.“

Roman Chovan (hráč Tsunami Záhorská Bystrica): „Bolo veľmi dôležité dobré nastavenie v šatni a to, že nás nepriaznivý stav nezlomil. Víťazstvo nás samozrejme veľmi potešilo. Po dnešnom ťažkom zápase chceme hlavne dobre zregenerovať a vyspať sa. Neskôr doladiť pár detailov, ktoré nám môžu pomôcť v ďalších zápasoch.“

 

1. FBC Florbal Trenčín – Tsunami Záhorská Bystrica 4:5 (2:2, 0.2, 2.1), stav série: 0:1


Fotogaléria

Ďalšie články


Odoberajte newsletter