Pod hradom Matúša Čáka zostal majstrovský titul aj bronzové medaily

Domáce prostredie na Majstrovstvách Slovenska dorastencov dokonale využili hráči 1. FBC Florbal Trenčín, ktorí si vo finále proti bratislavskému Snipers vybojovali zlaté medaily. Tretia priečka patrí druhému trenčianskemu družstvu FBK AS, ktoré taktiež v predĺžení zvíťazilo nad Tsunami Záhorská Bystrica. Podujatie bolo teda záležitosťou predovšetkým domácich trenčianskych tímov a Bratislavčanov.  

 

Až päť súbojov play-off zápasov sa na podujatí rozhodovalo v predĺžení, čo svedčí o vyrovnanosti súperov. Domáci hráči FBC už v semifinále tuho bojovali v derby s mestským rivalom AS, ktorého napokon pokorili. Ďalší nervák odohrali vo finále proti Snipers a rovnako prišlo víťazstvo až v predĺžení. „Hodnotenie po celkovom víťazstve sa robí ľahko, no cesta k nemu jednoduchá vôbec nebola. Na úvod sa nám podarilo vysoko zdolať Grasshoppers Žilina, následne sme v dobrom zápase podľahli finalistom Snipers Bratislava. Po víťazstve nad košickým Florkom sme postúpili do semifinále z druhého miesta. Semifinále v skvelej atmosfére proti AS Trenčín sme rozhodli až v predĺžení. Dnešné finále bolo vyvrcholením celého turnaja a sme radi, že s úspešným koncom pre nás. Blahoželám a ďakujem trénerom a kamarátom zo Snipers. Pekná, ale dlhá sezóna je za nami,“ povedal tréner majstrovského 1. FBC Florbal Trenčín Juraj Lamačka.

 

Strieborný Snipers v základnej skupine A nezaváhal a v semifinále Bratislavčania zdolali Tsunami. Jediná prehra však prišla v najnevhodnejší čas a to v spomínanom finále. „Na prvý pohľad sa môže zdať, že sme majstrovstvami prešli pomerne jednoducho, no všetky zápasy boli náročné. Náš cieľ bol jednoznačný a to bol titul majstra, nakoľko išlo o náš silný ročník 2005, ktorý aj kvôli korone prišiel o dvoje majstrovstvá a tak sa chalani pred prechodom do juniorky chceli rozlúčiť s majstrovstvami ziskom titulu, čo sa žiaľ nepodarilo a odchádzame “len” s nálepkou vicemajster. Som na svojich chalanov hrdý a pre mňa sú majstri lebo viem, čo do toho všetkého dali a čo všetko tomu obetovali. Najpodstatnejšie je, že sa chalani posúvajú a zlepšujú zo sezóny na sezónu a dospievajú aj ľudsky a to nám pri mládežníckom športe ide. Medaile a úspechy tešia, no ideme ďalej a teším sa do ďalšej práce s chalanmi,“ zhodnotil účinkovanie svojich zverencov Tomáš Chvála zo Snipers Bratislava.

 

Kompletné výsledky a štatistiky M-SR dorastencov nájdete TU



Odoberajte newsletter