Pohár majstrov 2022 vo Švajčiarsku, o rok neskôr vo Fínsku

Florbalový pohár majstrov 2022 sa uskutoční vo Švajčiarsku, o rok neskôr bude dejiskom prestížneho turnaja Fínsko. Informoval o tom web Medzinárodnej florbalovej federácie (IFF) po prvom stretnutí Riadiacej skupiny Pohára majstrov (CCSG) v tomto roku, ktoré sa uskutočnilo online.

 

Členmi CCSG sú Tomáš Frank a Jan Jurkovský z Česka, Pekka Ilmivalta z Fínska, Magnus Nilsson a Mikael Ahlerup zo Švédska a Michael Zoss zo Švajčiarska. Dočasným predsedom skupiny je John Liljelund, generálny tajomník IFF.

 

Pohár majstrov 2021, ktorý sa mal uskutočniť počas uplynulého januára vo švajčiarskom Winterthure, bol zrušený pre pretrvávajúcu pandémiu koronavírusu. Vo Švajčiarsku sa tak uskutoční budúcoročná edícia Pohára majstrov, následne štafetu prevezmú fínski organizátori. O konkrétnych termínoch sa bude rozhodovať v najbližších týždňoch.

 

Členovia CCSG diskutovali aj o novom koncepte „doma a vonku“. Ten by mal vstúpiť do platnosti v sezóne 2023/2024 s ôsmimi družstvami mužov i žien. Definitívna podoba nového modelu by mala byť známa v septembri tohto roka.

 

V súčasnosti hrajú na Pohár majstrov iba štyri mužské a štyri ženské tímy zo štyroch elitných florbalových krajín – zo Švédska, Fínska, Švajčiarska a Česka. Cieľom organizátorov je rozšíriť počet zúčastnených krajín a vybudovať tak veľkú európsku súťaž.



Odoberajte newsletter