Pohár SZFB mužov dnes začína úvodným zápasom prvého kola v Piešťanoch

Do troch dní sú rozložené zápasy prvého kola novej súťaže Pohára SZFB. Dnes sa od 19.00 stretnú FBC Páv Piešťany proti Dragonsu Hlohovec. Zajtra privíta béčko FK AS Trenčín hráčov z Devils Čadca. Odvety sú na programe v sobotu. Do druhého kola postúpia len víťazi dvojzápasov, kde už čakajú aj extraligoví súperi.

 

Štyri družstvá zvedú boj o postup do druhého kola a tak sa už dnes môžeme tešiť na zaujímavé duely. Večer privítajú piešťanskí Pávi chlapcov z Dragons Hlohovec. „Do dvojzápasu s Pávom Piešťany ideme s hlavným cieľom, konečne si užiť zápasový florbal, nakoľko covidová prestávka bola veľmi dlhá. Chalani boli odhodlaní sa zúčastniť letného pohára a zmerať si sily s rôzne silnými súpermi, tak sme sa ako tím prihlásili do tejto novej súťaže. Čakali sme trošku väčší záujem zo strany klubov, ale zároveň chápeme, že podmienky z hľadiska opatrení sú dosť prísne. V prípade postupu do druhého kola by to bol pre náš klub florbalový sviatok si zahrať proti extraligovému súperovi zo Záhorskej Bystrice,“ povedal tréner Dragons Hlohovec Patrik Meliš.

 

Taktiež z druhej dvojice, ktorá odohrá prvý duel zajtra na pôde AS Trenčín, ktorý hostí Devils Čadca, vzíde jeden postupujúci. „V hale už dlhšie trénujeme, ale prax zo súťažných zápasov je niečo iné a keďže náš posledný zápas, ktorý sme odohrali, bol ešte v prvej lige, tak našu pripravenosť zhodnotíme až po skončení duelu. Do zápasu nastúpime v oklieštenej, ale za to omladenej zostave a skúsime do hry preniesť prvky z tréningov. Máme motiváciu postúpiť a konfrontovať sa s extraligovým ŠK Lido, ale predpokladám, že dvojzápas s Trenčínom bude vyrovnaný, takže sa budeme v prvom rade sústrediť na to, aby sme podali dobrý výkon v týchto súbojoch a potom uvidíme,“ povedal tréner Devils Čadca Lukáš Imrišík.

 

Podrobný rozpis zápasov 1. kola Pohára SZFB a štatistiky nájdete TU



Odoberajte newsletter