Pomôžu Denise Ferenčíkovej spoluhráčky k úspešnej rozlúčke?

Siedmy zápas slovenskej reprezentácie žien na svetovom šampionáte, bude súbojom o konečné piate miesto a zároveň posledným pre našu reprezentantku Denisu Ferenčíkovú. Poľkám máme čo z predošlých MS odplácať, pretože nás v rovnakom stretnutí vo Švajčiarsku v roku 2019 výhrou 8:4 odsunuli na šieste miesto. Veríme, že dievčatá pomôžu pripraviť našej Denise peknú rozlúčku a splnia svoj cieľ.

 

Poľky na tohtoročných MS odohrali veľmi dobré zápasy. V skupine A najskôr prekvapili výhrou nad Lotyšskom 6:4 a dve identické prehry 2:6 najskôr s Češkami a potom so Švajčiarkami sú výbornými výsledkami a veru, že sa ich súperky na víťazstvo poriadne potrápili. V osemfinále si Poľky poradili s NFFR (Rusko) a zvíťazili 7:3. Slabší deň si vybrali vo štvrťfinále s Fínskom, keď severankám podľahli vysoko 0:14. Včera si poradili s Dánskom a vyhrali 7:4.

 

Poľky sú našim najčastejším súperom a proti sebe sme odohrali až trinásť oficiálnych zápasov. Až v desiatich z nich boli úspešnejšie naše súperky a len trikrát sme sa tešili z víťazstva. Posledná výhra sa odohrala nedávno v prípravnom súboji v Trenčíne a to sme sa tešili po výsledku 8:6. Na tom istom mieste a len o deň neskôr, na turnaji Six Nations Floorball Challenge, nám to však Poľky vrátili aj s úrokmi a zvíťazili 7:2.

 

Nielen pre Denisu Ferenčíkovú bude mať súboj o piate miesto špeciálnu príchuť, ale aj pre celý kolektív. Len včera Denisa odohrala svoj stý zápas v reprezentačnom drese Slovenska a vo svojom 101 stretnutí ukončí svoju reprezentačnú kariéru. „Potvrdzujem, že tento zápas bude mojim posledným v reprezentácii a tak veľmi dúfam, že bude víťazný! Chcem sa rozlúčiť s reprezentáciou nielen spomínaným víťazstvom, ale aj s pocitom splneného cieľa celého tímu. Svoj prvý šampionát som odohrala vo Švédsku a posledný zakončím v rovnakej krajine, až sa mi tlačia slzy do očí...,“ povedala skvelá slovenská reprezentantka Denisa Ferenčíková

 

Zápas Poľsko – SLOVENSKO môžete od 10.00 h sledovať na Arena Sport1.



Odoberajte newsletter