Postúpi do semifinále Čadca, alebo Snipers?

Posledných šesť súbojov prvej ligy žien uzavrie upravenú základnú časť tejto súťaže. Družstvá na prvých štyroch miestach si ešte zahrajú play-off a víťazný tím si zmeria sily s posledným celkom Hyundai extraligy o postup. Prvé tri družstvá semifinále už poznáme a bojovať sa bude už len o poslednú miestenku.

 

Na štvrtom a postupovom mieste do play-off sa nachádza Čadca, ktorá má o tri body viac než bratislavský Snipers. Lenže Bratislavčanky majú k dobru o jeden duel viac a skóre zo vzájomných zápasov hovorí lepšie pre Snipers. Čadca privíta v nedeľu lídra súťaže z Partizánskeho. Snipers hrá zajtra doma s posledným Fiľakovom a v nedeľu taktiež v domácom prostredí proti Slovenskej Ľupči.

 

Partizánske doposiaľ nestratilo ani bod a okrem stretnutia s Čadcou hrajú ešte proti Meteníčkam z Likavky. „Momentálne sme v takom stave, že chceme základnú časť dôstojne dohrať. Budú nám chýbať viaceré opory, takže o príprave na play-off počas týchto víkendových zápasov určite nemôžme hovoriť. Samozrejme, aj napriek tomu je našim cieľom neprehrať a získať tak plný počet bodov v základnej časti,“ povedal tréner Partizánskeho Dušan Ďuríček.

 

Posledné Fiľakovo už nemá veľké nádeje sa odlepiť z poslednej priečky, no určite sa vopred proti Snipers a Capitolu nevzdávajú. „Túto sezónu sme už z pohľadu umiestnenia v základnej časti vypustili. Skôr sa sústredíme na zápasy o umiestnenie, kde by sme chceli obsadiť čo najlepšiu priečku. Do Bratislavy však necestujeme len na výlet. Určite chceme sťažiť Sniperkám cestu do play-off. Oni musia, my môžeme. Tak ako každé družstvo, aj my máme problém s kádrom. Aj do hlavného mesta nepocestujú hráčky ako Uhrinová a Čintalanová. Napriek tomu sme odhodlaní zabojovať o čo najlepšie výsledky,“ povedal tréner Fiľakova Gabriel Nagy.

 

Bratislavský Capitol si okrem Fiľakova zahrá ešte proti Slovenskej Ľupči.

 

Podrobný program zápasov nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter