Potrápime vicemajstrov sveta Švédov?

Po úspešnom štarte čaká slovenskú reprezentáciu na svetovom šampionáte juniorov v kanadskom Halifaxe náročný súper. Dnes hráme proti vicemajstrom sveta Švédom, ktorí navyše včera zakopli s Čechmi, čo znamená, že ak chcú pomýšľať na účasť v semifinále, musia zvíťaziť.

 

Slovensko zvládlo úvodný duel proti Dánsku na výbornú. Chlapci nedali Dánom najmenšiu šancu pomýšľať na úspech a zdolali ich 8:2. Dnes to však bude úplne odlišný duel. Chlapci však majú väčší pokoj na hokejkách a tak uvidíme ako si s tlakom severanov poradia. Zaujímavá situácia vznikla v našej skupine, pretože Česi zdolali včera Švédov 5:1. „Nevidel som ten zápas, určite sa na neho ešte pred našim vzájomným súbojom pozriem lepšie. Možno Švédi niečo skúšali a možno im nevyšli nejaké šance. Ťažko povedať, každopádne to značí, že dnes proti nám pôjdu naplno,“ povedal tréner juniorov Slovenska Marek Onderko a k zápasu dodal: „Očakávam veľmi náročný zápas nakoľko Švédi už musia bodovať naplno. V našom družstve do hry zasiahnu aj hráči, ktorí proti Dánsku nehrali. Nie preto, že by sme nechceli proti Švédom hrať, naopak, potrebujeme aby hral každý hráč a bol pripravený kedykoľvek zasiahnuť do hry.“

 

Proti Švédsku sa naši juniorskí reprezentanti stretli celkom trikrát. V roku 2007 sme na Majstrovstvách sveta podľahli „Trom korunkám“ vysoko 0:20. Najlepší výsledok sme dosiahli na šampionáte v nemeckom Hamburgu v roku 2013, keď sme prehrali 6:8. So Švédmi sme sa stretli v základnej skupine aj na predchádzajúcich Majstrovstvách sveta vo švédskom Växjö v roku 2017, no opäť sme prehrali na nulu a to 0:13.



Odoberajte newsletter