Potvrdí Capitol postup do betRing extraligy?

Kompletné dvojkolo prvej ligy mužov aj s dnešným dohrávaným duelom 26. kola nás čaká počas nasledujúcich troch dní. Druhá najvyššia celoštátna súťaž sa postupne chýli ku koncu a dvanásť zápasov prinesie viacero „ostrých“ súbojov o body, ktoré ešte viac vyprofilujú tabuľku súťaže. Medzi šlágre budú patriť konfrontácie Detvy a Capitolu, ale aj Čadce s Detvou či v boji o záchranu medzi Spišiakmi a White Eagles.

 

Jednoznačným šlágrom je zajtrajší duel lídra Capitolu s druhou Detvou. „Stále nemáme isté prvé miesto a s týmto aj budeme nastupovať do súboja s Detvou. Posledný krok býva najťažší a my si uvedomujeme silu súpera. Do zápasu dáme všetko, čo v nás je. Verím, že po víkende už budeme mať istý postup do extraligy. Po zdravotnej stránke sme na tom asi rovnako ako každý v tejto dobe,“ povedal kapitán CAPITOL Floorball Club Adrián Szabo.

 

Detvania však majú pred sebou až tri duely. Už dnes s treťou Čadcou, potom spomínaný zápas proti Capitolu a v nedeľu aj s bratislavským Hurikánom. „Čakajú nás tri náročné duely v priebehu troch dní. Káder máme viac menej kompletný. Do každého zápasu pôjdeme s rovnakým cieľom a to získať tri body. V stretnutí s Čadcou pôjde o druhé miesto, takže očakávame tuhý boj. Čo sa týka Capitolu, pre nás to nie je špeciálny zápas, ale chceme ho vyhrať. Capitol mal isté prvé miesto už po zrušení play-off. Kto tvrdí niečo iné, tak asi nemá prehľad o dianí v prvej lige. Ich postup je zaslúžený, ale mrzí ma, že po tomto víkende bude mať väčšina klubov po sezóne. Škoda unáhleného rozhodnutia klubov... Dnes sme sa kľudne mohli rozprávať o play-off,“ povedal Radim Chamula z tímu DTF team Detva Joxers.

 

Chlapci z Devils sa tiež poriadne vytrápia a doma okrem dnešného duelu s Detvou ešte privítajú Harvard Partizánske a „Žochárov“ z Topoľčian. „Bude to pre nás veľmi náročný a možno aj rozhodujúci víkend. Čakajú nás tri náročné duely a preto budeme potrebovať dobrý výkon od všetkých troch formácii, aby sme boli v čo najlepšom fyzickom stave. Cieľom je zobrať čo najviac bodov, ale nečaká nás nič jednoduché vzhľadom na kvalitu súperov. Zdravotne sme na tom relatívne dobre, žiadne veľké zranenia nemáme a dúfame, že sa nám budú vyhýbať až dokonca sezóny. V posledných zápasoch mal síce zdravotné problémy náš kapitán a klenot Slavo Ondrušek, ale tento víkend už bude pripravený,“ prezradil Lukáš Imrišík z tímu Devils Čadca.

 

Na zostupovej pozícii sa nachádzajú hráči bratislavského White Eagles. Nemajú však jednoduchú situáciu a navyše cestujú na ihriská súperov. Najskôr si skrížia florbalky so Spišiakmi a potom so Starou Ľubovňou. „Rozhodne sme pripravení na boj o každý centimeter hracej plochy. Už nie je čas na chyby a zbytočne inkasované góly. Každý z ostávajúcich štyroch zápasov bude kľúčový a keď chceme mať záchranu vo svojich rukách, musíme vyhrávať. Samozrejme nemusíme sa baviť o tom, že súboj so Spišskou Novou Vsou bude kľúčový, keďže rozdiel medzi nami je aktuálne jednobodový. Mužstvo je pripravené dobre, ale bude na východe bez trénerov. Mňa, aj otca, čerstvo vyradili neočakávané zdravotné problémy a nenesieme to jednoducho, že budeme chýbať na tak dôležitých zápasoch. Verím však, že chalani napíšu na východe pekný príbeh a prinesú domov, čo najviac bodov,“ povedal Oliver Halák z FBC White Eagles Bratislava.

 

Podrobný program zápasov nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter