Potvrdia favoriti svoje pozície zo základnej časti aj v play-off?

Účastníkov I. ligy mužov vo florbale čakajú už počas tohto víkendu prvé boje vo štvrťfinále play-off. Favorizované družstvá začínajú na domácich ihriskách, no hosťujúce tímy z druhej polovice tabuľky ich chcú prekvapiť.

 

Líder základnej časti FBC 11 Trnava si do štvrťfinále vybral tím ŠK Victory Stars Dubnica nad Váhom, ktorý obsadil šieste miesto. Zápasy týchto družstiev v aktuálnej sezóne však boli vzácne vyrovnané. V oboch vzájomných dueloch sa zrodila remíza (5:5 a 6:6). „Dubničania urobili počas troch rokov v lige slušný pokrok. Vďaka trénerovi Sokolíkovi majú dobre zorganizovanú obranu a nebezpečné protiútoky. Čo sa týka držania loptičky, pravdepodobne na tom budeme lepšie my. Ak chceme uspieť, musíme hrať svoju hru. Musíme byť rýchli, presní a kreatívni,“ uviedol pre spravodajstvo Slovenského zväzu florbalu (SZFB) tréner Trnavčanov Ondrej Balák.

 

Tretia Detva nastúpi v prvom kole vyraďovacej časti proti Čadci. Podpoľanci obe stretnutia základnej časti bez väčších problémov zvládli a vyhrali 5:3 a 15:2. „Síce sme nad nimi dvakrát zvíťazili, no duel na ich pôde bol veľmi vyrovnaný. Nesmieme ich podceniť a do tejto série vstupujeme s tým, že bude náročná. V pozícii nováčika prenikli do play-off, takže kvalitu určite majú. My sa sústredíme najmä na seba a na našu hru. Ak sa dokážeme vyvarovať chybám, ktoré nás pripravili o body v základnej časti, tak budeme úspešní,“ vyhlásil kapitán Detvy Martin Chamula.

 

Vyrovnané súboje sa očakávajú v súbojoch štvrtého Prešova a piateho Partizánskeho. V pozícii miernych favoritov sú východniari, ktorí nazbierali v základnej časti o sedem bodov viac. „Myslím si, že nás čakajú vyrovnané zápasy ktoré nemajú jasného favorita. Do Prešova cestujeme s takmer kompletným kádrom a ideme si užiť najdôležitejšiu fázu súťaže. Našim cieľom je postup a spravíme všetko pre to, aby sme to dosiahli. Vieme však, že Prešov je kvalitný súper. Som rád, že sa môžem opierať o stabilný výkon brankára a veľmi širokú streleckú listinu, čo je pre nás výhodou. Nemáme iba pár individualít v tíme, ale komplexný káder, kde vie dať gól každý,“ myslí si kouč Harvardu Štefan Rajčan.

 

Program zápasov prvej ligy mužov:

 

1. štvrťfinále – sobota 29. februára 2020:


17.30 hod – DTF team Detva Joxers - Devils Čadca (MŠH Detva, Štúrova)
18.00 hod – ŠK Floorball ACADEMY Prešov - FBK Harvard Partizánske (Spojená škola Prešov, Ľudmily Podjavorinskej)
18.00 hod – FBC 11 Trnava - ŠK Victory Stars Dubnica nad Váhom (MŠH Trnava, Rybníková)
19.00 hod – Žltý Sneh Košice - VŠK PdF UK Hurikán Bratislava (ŠH SOŠ Ostrovského, Košice)

 

2. štvrťfinále – nedeľa 1. marca 2020:


14.00 hod – DTF team Detva Joxers - Devils Čadca (MŠH Detva, Štúrova)
15.00 hod – Žltý Sneh Košice - VŠK PdF UK Hurikán Bratislava (ŠH SOŠ Ostrovského, Košice)
16.00 hod – FBC 11 Trnava - ŠK Victory Stars Dubnica nad Váhom (MŠH Trnava, Rybníková)
16.00 hod – ŠK Floorball ACADEMY Prešov - FBK Harvard Partizánske (Spojená škola Prešov, Ľudmily Podjavorinskej)


Ďalšie články


Odoberajte newsletter