Poznáme program zápasov na MS žien v Singapure. Slovenské florbalistky začnú proti obhajkyniam zlata

Slovenské florbalové reprezentantky vstúpia do MS 2023 v Singapure súbojom s najsilnejším možným súperom. V sobotu 2. decembra o 11:30 h SEČ nastúpia proti Švédkam, ktoré získali titul na ostatných ôsmich šampionátoch a celkovo ich majú v zbierke desať.


Podrobný program oznámila Medzinárodná florbalová federácia (IFF). Zverenkyne Michala Jedličku budú v základnej B-skupine v OCBC Arene hrať aj v pondelok 4. decembra o 9:00 h SEČ s Poľkami a v utorok 5. decembra o 12:00 h SEČ s Češkami.

Na podujatí bude mať zastúpenie 16 krajín. Tím SR je vďaka svojmu renkingovému postaveniu v jednej z dvoch výkonnostne silnejších skupín. Figuruje na šiestej pozícii a žrebovali ho z druhého koša. Aj v prípade poslednej štvrtej priečky v skupine dostane šancu zahrať si v 1. kole play-off o prienik do štvrťfinále.

Dôležité bude, aby sa dievčatá dobre zohrali pred vyraďovacou fázou a zdravotne sa do nej dostali v optimálnom stave. Za papierovo normálnych okolností sa šampionát pre nás naplno začne až 1. kolom play-off. Vstupným cieľom bude nepodliezť latku nasadenú dvoma predchádzajúcimi vrcholnými podujatiami. Radi by sme sa čo najviac priblížili k stabilnej najsilnejšej štvorke,“ vyhlásil tréner Michal Jedlička už po aprílovom žrebe.


Vzhľadom na formát turnaja postúpia všetky štyri družstvá. V skupine sa bude rozhodovať iba o miestenkách priamo do štvrťfinále, respektíve o tom, kto proti komu bude hrať vo vyraďovacej fáze. Pre nás sa podujatie vlastne začne až štvrtým zápasom. Samozrejme, nemôžeme doň pod vplyvom predchádzajúcich výsledkov ísť ako zbité psy, musíme sa dobre naladiť,“ upozornila kapitánka Katarína Klapitová.

Finále sa uskutoční v nedeľu 10. decembra o 13:00 h SEČ. Ak by Slovenky rovnako ako na predchádzajúcich troch majstrovstvách sveta hrali o konečné piate miesto (v roku 2017 si ho v Bratislave aj vybojovali, čo je ich historický rekord), bolo by to v spomenutý záverečný deň turnaja o 6:00 h SEČ vo väčšej hale Singapore Indoor Stadium, kde sa uskutoční aj finále a duel o bronz.

Slovenky si účasť zabezpečili na prelome januára a februára na turnaji zóny EUR3 európskej kvalifikácie v talianskom Lignane Sabbiadoro. Obsadili druhú pozíciu, postúpili prvé tri tímy z piatich. Do kvalifikácie sa celosvetovo zapojilo 28 krajín.

IFF zároveň určila, že MS 2025 žien budú v Česku. Hostiteľskými mestami sa stanú Brno a Ostrava, čo je informácia, ktorá z dôvodu geografickej blízkosti môže tešiť slovenských fanúšikov. Šampionát sa v ČR bude konať druhýkrát, a to po dvanástich rokoch. V roku 2013 boli Slovenky u susedov deviate pri svojom len druhom štarte medzi elitou.


Pozrite si aj kompletný program MS žien 2023 v Singapure od IFF


Kalendár vrcholných podujatí IFF (MS žien, mužov, juniorov a junioriek) 


Všetky informácie o MS žien v Singapure na webe podujatia: https://www.wfc2023.sg/



Odoberajte newsletter