Poznáme zloženie štvrťfinále play-off I. ligy mužov

Po skončení posledného zápasu základnej časti I. ligy mužov sa dnes večer uskutočnil telefonický výber súperov do štvrťfinále play-off. Vyraďovacia fáza má na programe prvé duely už budúcu sobotu.

 

Ako prvý si vyberal víťaz základnej časti a teda FBC 11 Trnava. „Volíme si Dubnicu nad Váhom, pretože sme tento tím v aktuálnej sezóne ešte nezdolali. Ďalší dôležitý faktor je, že sú nám geograficky najbližšie, takže preto sme sa rozhodli pre tohto súpera,“ uviedol Matej Vanta z Trnavy. „Sme radi, že si nás vybral tento tím,“ stručne okomentoval tréner Dubnice nad Váhom Dušan Sokolík.

 

Druhí v poradí si súpera do štvrťfinále play-off I. ligy mužov vyberali zástupcovia Žltého Snehu Košice. „Vyberáme si Hurikán Bratislava. Voľba bola náročná, pretože každý jeden tím, aj zo spodnej časti tabuľky, má svoju kvalitu. Tento rok všetci dokázali hrať proti všetkým. Nie je to teda o tom, že by sme si Hurikán vyloženie priali, ale trúfame si na nich,“ vyjadril sa Jakub Sieber. Pre Hurikán nebola táto voľba prekvapením. „Čakali sme, že si nás vyberie buď Detva alebo Žltý Sneh. Je to jeden z najlepších tímov v lige, neodohrali sme proti nim dobré zápasy. Napriek tomu veríme, že ich dokážeme zdolať a postúpime ďalej,“ myslí si Michal Bortlík.

 

Tretie miesto v tabuľke si vybojoval DTF Team Detva a tak mal práve tento klub možnosť tretej voľby. „Vyberáme si družstvo Devils Čadca. Myslíme si, že je to slabší súper ako Partizánske. Okrem toho s nimi máme dobrú bilanciu. Nechceme ich však podceniť, ale je to pre nás schodnejší súper ako Partizánske,“ povedal Slavomír Ciglan. Z pohľadu Čadce toto rozhodnutie nepredstavovalo žiadne pozitívne správy. „Detvu sme si síce do štvrťfinále nepriali, ale už to neovplyvníme. Musíme sa popasovať aj s takýmto súperom,“ skonštatoval Lukáš Imrišík.

 

Dvojice štvrťfinále play-off I. ligy mužov dotvorili ŠK Floorball Academy Prešov a FBK Harvard Partizánske. „Chceli sme hrať s Trnavou alebo Žltým Snehom, to nám nevyšlo. Verím, že sa s nimi stretneme v ďalšej fáze play-off. S Partizánskym nás čakajú vyrovnané stretnutia plné emócií, napätia či gólov. Verím, že to bude férový súboj, v ktorom postúpi lepší,“ vyhlásil zástupca Prešova Lukáš Mikluš. „Počítali sme s tým, že by nám mohol zostať Prešov. S výberom súpera do play-off sme spokojní. Dnes sme s Prešovom o gól prehrali, ale nemali sme k dispozícii našich kľúčových hráčov. V play-off to bude určite zaujímavá séria a budeme chcieť postúpiť do semifinále,“ dodal Marek Lenner z Partizánskeho.


Ďalšie články


Odoberajte newsletter