Prebudí sa Cassovia zo „zimného“ spánku?

Košice, ktoré produkujú kvalitných florbalistov a majú dostatočný počet klubov vo svojom meste, nemali dlhý čas v súťažiach žien žiaden tím. Už tri sezóny však majú v prvej lige žien za sebou hráčky Cassovia Velesis Košice. Prvé dve sezóny obsadili predposlednú priečku tabuľky a v predošlej skončili na poslednom mieste.

 

Zo šestnástich odohratých zápasov sa podarilo Košičankám vyhrať len dvakrát a to 4:2 doma nad Banskou Bystricou a 5:3 nad béčkom Kysuckého Nového Mesta. Východniarky však odohrali veľa zaujímavých duelov, v ktorých neboli ďaleko od bodov. Až v troch súbojoch podľahli súperkám o jediný gól a rovnako v troch zápasoch o dva góly. „Z hľadiska umiestnenia v minulom ligovom ročníku našu poslednú pozíciu nehodnotím veľmi ako úspešnú. Ako sa hovorí, netreba plakať nad rozliatym mliekom a treba si z každého jedného odohratého zápasu zobrať niečo pozitívne a to herné skúsenosti. Síce zápasov bolo menej, čo je škoda, tak kvalita tímov bola vzhľadom na prvú ligu dobrá. Dovolím si tvrdiť, že v niektorých zápasoch sme odohrali veľmi vyrovnané duely, no ťahali sme za kratší koniec. Nemali sme veľmi šťastie... Zranenia sme doslova priťahovali a to sa odzrkadľovalo na počte dievčat na súpiske. Bolo náročné hrať zápasy v stále inej zostave a hlavne oklieštenej,“ povedala kapitánka Cassovie Velesis Košice Hilda Mikulová.

 

Nový ligový ročník sa postupne blíži, no Košičanky zatiaľ spoločne netrénujú, hoci je to už možné. „Každá sa zatiaľ pripravujeme individuálne, na ostatné otázky, týkajúce sa novej sezóny a teda príchody, či odchody hráčok, alebo plán prípravy by som nechala na vedenie klubu, keďže my samé v kabíne ešte nevieme ako to bude celé vyzerať,“ doplnila Mikulová.

 

Ani na viacero pokusov sa nám nepodarilo získať vyjadrenie trénera Cassovie Jakuba Konečného a taktiež vedúceho družstva Erika Očkajáka.


Ďalšie články


Odoberajte newsletter