Prehrávali len minútu, Slováci posledný zápas na MS zvládli

Naša reprezentácia síce z Brna privezie horšie umiestnenie ako z Halifaxu, no v preliminačnej fáze proti tímom z bývalej B-divízie nič nepokazila. Po presvedčivom víťazstve nad Estónskom zdolala Poliakov 6:4 a šampionát končí na siedmej priečke.

 

Slovenský tím do zápasu vstupoval v oklieštenej zostave a chýbali až štyria členovia šampionátovej zostavy. Rola favorita však bola napriek tomu v našich rukách, preto sa inkasovaný gól v čase 03:13 javil ako nečakaný začiatok stretnutia. Našich však nerozhodil a v siedmej minúte viedli už rozdielom dvoch gólov. Dvomi presne umiestnenými strelami zavelil do útoku Tomáš Kvasnica, na ktorého nadviazal Peter Steller. Druhý menovaný pridal v 16. minúte gól na 4:1 a Slováci si tak rýchlo prinavrátili sebavedomie. Poľsko však malo byť náročnejším súperom ako Estónci v sobotu, na čo stihli upozorniť minútu pred sirénou znížením na rozdiel dvoch gólov.

 

Szymon Bryndza v bráne severných susedov bol v druhom dejstve prekonaný len raz, rovnako ako Šimon Melega na našej strane. Šance síce nechýbali a najmä náš tím hrozil predovšetkým rýchlymi individuálnymi výpadmi, no počtom gólov šlo o striedmejšiu časť duelu. V 22. minúte sieť napol Šimon Batkovič, ktorý sa tak presadil v treťom šampionátovom zápase po sebe, avšak 10 minút pred druhou prestávkou Poliaci znížili na 3:5.

 

Zrejmé bolo, že tretie dejstvo ešte ponúkne kvalitný boj, v ktorom sa obe strany budú snažiť nadviazať na svoju výhru z predošlého dňa. Poľsko malo k dispozícii viac hráčov a v nohách o jeden odohraný zápas menej, avšak Slováci vedenie už nepustili. Lukáš Blaszczyk presilovkovým gólom zariadil opäť náskok troch gólov a záverečná snaha o nápor zo strany súpera už veľa gólových šancí nepriniesla. Gól deväť sekúnd pred koncom už len korigoval konečné skóre na 6:4. Slovenskí juniori tak na MS obsadili siedme miesto, o jednu priečku nižšie ako na predošlom šampionáte.

 

Slovensko "19" - Poľsko "19"  6:4 (4:2, 1:1, 1:1)

 

Hlasy po zápase

 

Marek Onderko (tréner Slovenska):Už keď sme videli včerajší zápas Poľska s Dánskom, vedeli sme, že nás čaká súper vyššej úrovne ako bolo Estónsko. Navyše to bol už piaty zápas na turnaji, takže sa prejavili aj ubúdajúce fyzické sily a koncentrácia. Hráčom veľmi pekne ďakujem za to, ako si zastali svoje miesta. Boli sme v ťažkej situácii, dozvedeli sme sa o výpadku štyroch hráčov a zrazu sme mali o formáciu menej. Siedme miesto je ťažké komentovať. Myslím si, že my a Lotyšsko sme opäť mohli skončiť na piatom a šiestom mieste, ale nezmeníme to, systém turnaja je taký.

 

Samuel Virga (hráč Slovenska):Nezačali sme ideálne, nehrali sme našu hru, ale sme radi, že sme vyhrali. Pred treťou tretinou bolo dôležité makať ďalej, nepúšťať Poliakov do šancí a premieňať naše šance, čo sa nám príliš nedarilo. Sme siedmi, mohli sme skončiť lepšie, ale turnaj rozhodoval jeden skupinový zápas s Lotyšmi.

 

Roman Chovan (hráč Slovenska):Bol to ťažší zápas ako v sobotu, ale darilo sa nám dobre. Podporovali sme sa na lavičke aj na ihrisku a podľa mňa bola hra lepšia ako proti Estónsku. Ubúdajúce sily už v závere trochu bolo cítiť, ale prebojovali sme sa cez to a sme siedmi. Na svoju zmenu postu som sa adaptoval veľmi rýchlo, páčilo sa mi to tam a som rád, že sme to zvládli aj v takejto zostave.



Odoberajte newsletter