Premiérový ročník ovládla suverénne Nemšová pred Kysucou a Modrou

Záverečnými súbojmi sa včera ukončila pilotná sezóna súťaže Liga U16 dievčat. Posledné turnajové kolo sa odohralo v Galante. Svoju absolútnu dominanciu definitívne potvrdili dievčatá z Nemšovej, ktoré v štrnástich zápasoch ani raz nezaváhali a súťaž vyhrali bez straty bodu s náskokom pätnástich bodov pred druhým Kysuckým Novým Mestom. Tretie miesto si vybojovalo družstvo ŠK Florbal Modra.

 

Družstvo Nemšovej už malo tohtoročné prvenstvo isté už dávnejšie, no nechceli mať na svojom konte žiadnu stratu bodov a tak si poradili 7:0 s Pruským a 7:3 so Spišskou Novou Vsou. Považanky tak tento rok doslova v dievčenských a ženských kategóriách valcujú svoje súperky. „Chcem sa na začiatku veľmi pekne poďakovať trénerom, rodičom, funkcionárom a klubom, že sa stotožnili s touto súťažou a veľkou mierou pomohli k jej realizácii, čo je naozaj veľmi pekné. Som nesmierne rád, že sa súťaž odohrala. Vo februári to ešte vyzeralo zle nedobre. Po určitých kompromisoch nakoniec zvíťazil zdravý rozum. Je to určite veľký krok na báze dievčenského florbalu. Už v roku 2010 som uvažoval nad týmto projektom, bohužiaľ nebola florbalová vôľa klubov. Od 100 do 200 dievčat sa zúčastnilo súťaže, čo sú na súpiskách zväzu. Na novú súťaž je to veľké číslo, keď si pripomenieme akú máme dievčenskú základňu v týchto kategóriách. Súťaž hodnotím kladne. Spočiatku dominovali tímy, dievčatá trénovali a zdanlivo jasné zápasy favoritov sa ťažšie a ťažšie vyhrávali. Čím viac zápasov sa odohralo, tým boli zápasy vyrovnanejšie a výsledky tesnejšie. Svedčí o tom i fakt, že o medaily sa hralo do poslednej sekundy súťaže. Až posledný zápas rozhodol o medailovom poradí. Pevne verím, že nás toto kladne naštartovalo a už teraz "pripravujem" ďalší ročník,“ povedal úspešný tréner NTS FK-ZŠ Nemšová Peter Tydlačka.

 

Skvelý finiš zaznamenali dievčatá z Kysuckého Nového Mesta, ktoré sa napokon vyšvihli na striebornú pozíciu, hoci mali v pätách Modru aj Partizánske. Tretia priečka a bronzové medaily patria stále sa zlepšujúcemu tímu ŠK Florbal Modra, ktoré dokonca predbehlo aj ambiciózne Partizánske.

 

Všetky konečné výsledky a podrobné štatistiky tejto súťaže nájdete TU


Fotogaléria

Ďalšie články


Odoberajte newsletter