Preskočte chlapci prekážku na ceste do štvrťfinále a zdolajte Nemecko!

Na pravé poludnie sa na svetovom šampionáte v Helsinkách rozpúta osemfinálový súboj o postup do štvrťfinále, ktorý slovenskí reprezentanti zvedú proti Nemcom. Zverenci trénera Radomíra Mrázka v doterajšom priebehu MS nezaváhali a veľmi radi by sa prepracovali medzi osem najlepších tímov sveta. Všetci pevne veríme, že sa tak stane!

 

Náš dnešný súper obsadil na predošlých majstrovstvách sveta v roku 2018 v Prahe konečné šieste miesto a tak by rád cez Slovensko postúpil. V doterajších troch zápasoch skupiny B Nemci prehrali 0:11 s Českom, 4:7 s Nórskom a aj v treťom prípade nedokázali bodovať a podľahli vo včerajšom náročnom dueli Švajčiarom 2:9. Práve krátky čas na regeneráciu Nemcov, by mohol našim chlapcom vyhovovať. Obzvlášť, keď mali včera Slováci na šampionáte voľný deň.

 

Doterajšia bilancia s Nemeckom je pre nás priaznivá. Odohrali sme spolu celkom šesť zápasov a až v piatich z nich sme sa tešili z víťazstva. Všetky výhry sa odohrali na Slovenku v rámci turnajov a kvalifikácie o postup na MS. Jediná prehra sa zrodila na šampionáte v roku 2014 vo švédskom Göteborgu, keď sme prehrali 5:7. „Tento súboj je pre nás veľmi dôležitý a určí, či tento šampionát bude pre nás úspešný alebo naopak. Nemci sú porovnateľným súperom kvalít našej úrovne. Posledné nedávne dve konfrontácie nám ukázali, že na nich máme, no prostredie priamo na šampionáte je vždy špecifické, čo sa ukazuje v každom zápase a preto musíme byť veľmi ostražití a psychicky dobre prichystaní a v takom prípade máme veľkú príležitosť uspieť,“ povedal pred náročným zápasom tréner Slovenska Radomír Mrázek.

 

Slovenskí hráči sa tešia dobrým výsledkom, veď sme vyhrali výkonnostne nižšiu skupinu bez zaváhania. „Náročnosti osemfinálového zápasu pripadá určitá ťarcha, ktorá zaťažuje psychiku, pretože tu sa láme možný úspech od neúspechu a sklamania. Nech nás neklame skutočnosť, že sme pred nedávnom v Trenčíne dvakrát nad Nemcami zvíťazili, pretože ich možno tieto prehry vôbec nemrzeli a sústreďujú sa práve na tento súboj na šampionáte. V doterajších zápasoch na týchto MS aj napriek prehrám, podali kvalitné výkony,“ povedal skúsený slovenský reprezentant Lukáš Řezanina.

 

Zápas Nemecko – SLOVENSKO môžete od 12.00 h sledovať na RTVS 2.



Odoberajte newsletter