Prešovčania ešte nehádžu „flintu do žita“ a chcú zabojovať o záchranu

Všetko je otvorené aj v najvyššej celoštátnej súťaži juniorov. Prvé štyri celky si „brúsia zuby“ na majstrovský titul a v najbližších konfrontáciách by mali uspieť lebo sú favoritmi a taktiež sa ešte boja o záchranu nevzdávajú v Prešove. Posledný Mikuláš stráca na bratislavský Hurikán tri body, no obe družstvá to budú mať nesmierne náročné.

 

V hornej polovici tabuľky stále ide o veľa a poradie na prvých štyroch miestach sa môže poriadne ešte zamotať. Aktuálni lídri zo Snipers Bratislava majú pred sebou jeden duel a to proti Púchovu. Košické celky Florko a ATU, čakajú dva súboje o potrebné body a to na súperových ihriskách. Oba celky sa predstavia v Žiline a v Prešove. Do hry vstúpi aj štvrtý 1. FBC Florbal Trenčín, ktorý cestuje na súboj do Záhorskej Bystrice proti Tsunami a v nedeľu si o body zahrá proti bratislavskému Hurikánu.

 

Práve VŠK sa na diaľku s Prešovom zachraňuje v súťaži. „Od zápasov s trenčianskymi celkami očakávam, že sa naši chalani namotivujú a pokúsia sa koncentrovaným výkonom počas celého zápasu uhrať čo najlepší výsledok, ideálne získať body do tabuľky. Na oba trenčianske tímy nemáme vymyslené nič špeciálne, no chceme sa snažiť aj naďalej pokračovať v tom, čo robíme celú sezónu. V podstate od reštartu súťaže sa neustále potýkame s tým, že nehráme kvôli covidu, alebo jeho následkom v plnom počte. Našťastie to vyzerá, že situácia sa už stabilizovala a mali by sme byť konečne v silnom zložení. Určite urobíme všetko preto, aby sme extraligu zachránili, zatiaľ to máme vo vlastných rukách a tak je na nás, aby sme na ihrisku odovzdali maximum a pokúsili sa uspieť,“ povedal zaskakujúci tréner bratislavského Hurikánu Michal Bortlík. Jeho klubový kolega Michal Trgiňa sa lieči z covidu.

 

Prešovčania majú „nôž na krku“, no pred sebou veľmi silných protivníkov, ktorí ašpirujú na titul majstra. „Čaká nás veľmi ťažký víkend, ale reálne sa tešíme na tabuľkovo ťažších súperov. Hrať proti silným tímom nám sedí a chlapci sa vedia viac nabudiť s koncentrovať na výkon. Bude to boj, ale my chceme získať body. Dúfam, že to tak aj bude,“ povedal tréner Prešova Jakub Pandoš.

 

Podrobný program zápasov nájdete TU



Odoberajte newsletter