Prešovčanov čaká v Partizánskom pekelná atmosféra!

Dramatické boje o postup do semifinále budú po týždni pokračovať aj v prvej lige mužov. Štvrťfinále je rozbehnuté na plné obrátky a výsledky medzi súpermi sú vzácne vyrovnané. Ani jedno z družstiev nestrelilo desať a viac gólov a výsledkové rozdiely neboli vysoké. Najlepšie našliapnuté za postupom majú víťazi základnej časti z Trnavy, či Žltý Sneh Košice a Floorball Academy Prešov. Tieto tri tímy vedú v sérii totiž 2:0 na zápasy.

 

Trnavčania dokázali zo všetkých zápasov play-off zvíťaziť nad Dubnicou nad Váhom najvyšším rozdielom. Prvý duel vyhrali 6:2 a v druhom až rozdielom šiestich gólov v pomere 9:3. Sú teda jasným favoritom v boji o postup do semifinále. „Sériu nechceme zbytočne naťahovať a určite ideme do Dubnice s jediným cieľom, a to ukončiť ju v čo najkratšom čase,“ povedal stručne a výstižne hráč Trnavy Michal Duran.

 

Darí sa aj košickému Žltému Snehu, ktorý v súboji bývalých extraligistov vedie na zápasy s bratislavským Hurikánom 2:0. Prvý zápas bol od začiatku jednoznačnejší a Východniari ho vyhrali 8:4. V tom druhom sa definitívne rozhodlo o výhre domácich 9:4 až v poslednej tretine. „Zatiaľ nám to ide podľa plánu a nemienime to meniť. Bratislavčania síce pred týždňom podali bojovné výkony ale 2:0 v sérii vyhrávame my. Chceme využiť už prvý matchball a mať pokojnú nedeľu,“ povedal kapitán košického Žltého Snehu Roman Čepel.

 

Nováčik z Čadce tak trochu zaskočil domácu Detvu, ktorá pravidelne hráva o špicu tabuľky. Už prvé štvrťfinálové zápolenie malo šťastný koniec v prospech Detvy, ktorá dokázala zvíťaziť tesne 7:6. Odveta však dopadla lepšie pre hostí z Čadce, ktorí zdolali Podpoľancov 6:5, čím vyrovnali stav série na 1:1. Na Kysuciach to tak nebudú mať favoriti jednoduché. „Čadca nás zatiaľ ničím neprekvapila, hrali presne to, čo sme očakávali. Nás prekvapil vlastný výkon. Dovolím si povedať, že to bol najhorší víkend aký sme v tejto sezónne odohrali. Po takom výkone v oboch zápasoch môžeme byť radi, že je stav série vyrovnaný. Na Kysuciach nás čakajú náročné zápasy, keďže sme im ukázali, že je možné s nami hrať vyrovnanú partiu. Samozrejme verím, že sa náš výkon zlepší a budeme hrať ako sa na súboje v play-off patrí. A či to bude stačiť na postup do semifinále, tak to sa uvidí,“ vyslovil kapitán Detvy Martin Chamula.

 

Napriek zodpovedným výkonom sa z víťazstva netešili hráči Partizánskeho, ktorí neuspeli s nováčikom súťaže Prešovom a podľahli mu v oboch zápasoch. Pred týždňom v sobotu Harvard prehral 6:9 a na druhý deň 7:9. „Ak mám pravdu povedať, veľmi nás mrzeli výsledky z Prešova, lebo chalani odmakali oba zápasy. Dovolím si tvrdiť, že sme boli Prešovu viac než vyrovnaným súperom, no prehrali sme. Rozhodli chyby a skúsenosti, ktoré sa v takýchto zápasoch nemôžu stávať a sú trestané. Prešov je silný tím a obzvlášť doma, kde je podporovaný úžasným publikom, ktorému skladám poklonu. My určite chceme doma zabojovať a vrátiť sériu do Prešova a uvidíme, čo bude v našich silách. Dáme do toho srdiečko. Jedno môžem už vopred povedať, že aj Prešov čaká u nás podobná atmosféra, takže máme sa načo tešiť,“ povedal tréner FBK Harvard Partizánske Štefan Rajčan.

 

Program zápasov prvej ligy mužov:

 

3. štvrťfinále – sobota 7. 3. 2020:

 

16.00 hod – Devils Čadca – DTF team Detva Joxers (MŠH PRATEX, A. Hlinku, Čadca)

16.20 hod – VŠK PdF UK Hurikán Bratislava – Žltý Sneh Košice (ŠH Dom športu, Junácka, Bratislava)

18.00 hod – ŠK Victory Stars Dubnica nad Váhom – FBC 11 Trnava (MŠH, ul. Športovcov, Dubnica nad Váhom)

18.00 hod – FBK Harvard Partizánske – ŠK Floorball ACADEMY Prešov (MŠH, Februárová, Partizánske)

 

4. štvrťfinále – nedeľa 8. 3. 2020:

 

09.30 hod – FBK Harvard Partizánske – ŠK Floorball ACADEMY Prešov (MŠH, Februárová, Partizánske)

12.20 hod – VŠK PdF UK Hurikán Bratislava – Žltý Sneh Košice (ŠH Dom športu, Junácka, Bratislava)

14.00 hod – Devils Čadca – DTF team Detva Joxers (MŠH PRATEX, A. Hlinku, Čadca)

15.00 hod – ŠK Victory Stars Dubnica nad Váhom – FBC 11 Trnava (MŠH, ul. Športovcov, Dubnica nad Váhom)

 


Ďalšie články


Odoberajte newsletter