Prešovskú lavičku opustil hlavný kouč Peter Čaja, prejaví sa to na výkone tímu?

Štvrté kolo extraligy mužov je rozdelené do dvoch hracích dní. Zajtra sa odohrá päť duelov a v nedeľu je na programe dohrávka medzi Prešovom a košickým Florkom. Súťaž je od začiatku celkom vyrovnaná a tak sa znovu môžeme tešiť na niekoľko dramatických duelov.

 

Trenčianske AS malo výborný štart do sezóny, keď naplno bodovalo v Bratislave s Lidom a doma so Snipers. Derby proti mestskému rivalovi 1. FBC florbal Trenčín však nezvládlo. Zajtra vycestujú na Oravu, kde sa v Tvrdošíne stretnú s FBK Nižná. Nebude to nič jednoduché, no Oravčania tiež nie sú vo svojej koži. Prehrali už dva duely a len v jednom sa tešili z troch bodov. „Verím, že prehra v derby je už za nami a každý sa pozerá len na najbližší zápas. Cestujeme do prostredia, ktoré nám dlhodobo herne vyhovuje. Myslím, že zápas bude veľmi rýchly s množstvom šancí, ako to býva vždy. Rozhodovať budú brankári a taktiež premieňanie gólových príležitostí,“ povedal hrajúci tréner a kapitán FBK AS Trenčín Juraj Matejka.

 

Košické Florko je na domácej pôde zatiaľ stopercentné, no na ihrisku súperov má na svojom konte zatiaľ nulu. V nedeľu si vycestujú tridsať kilometrov od domu do susedného Prešova na derby „Koňare“ vs „Vraňare“. Prešovčania sú rozbehnutí dobre, no v pondelok ukončil na ich lavičke svoje pôsobenie tréner Peter Čaja, čo by Košičania mohli využiť vo svoj prospech. „V Prešove sa nám nikdy nehralo dobre. Má skúsených hráčov doplnených o mladé talenty. Sú dobre vedení a tak opäť čakáme vyrovnaný zápas. Ak chlapci dodržia to, na čom sa dohodneme, body musia prísť do Košíc. Iný výsledok neberieme,“ vyhlásil smelo kouč FK Florko Košice Pavol Blaško.

 

Nováčik extraligy z Dubnice nad Váhom má za sebou tri extraligové duely. Zaznamenali dve prehry a jedno víťazstvo v konfrontácii s druhým nováčikom súťaže Žltým Snehom Košice. Zajtra hrajú doma proti bratislavskému Snipers. „Nastúpime proti skúsenejšiemu tímu, ktorý je v extralige dlhšie ako my. Chceme odohrať vyrovnaný zápas, vyvarovať sa chybám z predchádzajúcich duelov a streliť viac gólov ako súper. Musíme sa zlepšiť vo viacerých faktoroch, aby sme sa vyrovnali aspoň stredu tabuľky - Prešovu. Ak sa v nich zlepšíme, potom môžeme uvažovať nad lepšími výsledkami so špicou kam patrí Záhorská Bystrica,“ povedal tréner Dubnice Dušan Sokolík.

 

Medzi ďalšie dva derby súboje možno považovať súboj košických družstiev ATU a Žltého Snehu. Obom sa vstup do sezóny nevydaril podľa predstáv, no favoritom sú hráči ATU. Ďalším derby je určite duel medzi Záhorskou Bystricou a bratislavským Lidom. Tsunami je lídrom extraligy a Lido spoločne so Žltým Snehom bez zisku jediného bodu.

 

Podrobný program zápasov nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter