Prezident Kopejtko poctil svojou návštevou reprezentácie žien a junioriek

Sériou ďalších plánovaných ciest prezidenta SZFB Martina Kopejtka sú aj stretnutia s reprezentantmi a reprezentantkami Slovenska a ich trénermi priamo na sústredeniach. Prvou zástavkou bol Kežmarok, kde sa v týchto dňoch uskutočňuje zraz junioriek a žien pred svetovými šampionátmi.

 

„Stretnutie s hráčkami a trénermi reprezentačných výberov v Kežmarku bolo príjemným spestrením práce nás všetkých. Informovali sme sa od trénerov, aký je súčasný stav prípravy pred dôležitými podujatiami a čo všetko stihli absolvovať a taktiež čo ich ešte čaká do začiatku šampionátov. Som rád, že stretnutia sa zúčastnil aj predseda Komisie reprezentácie a medzinárodného rozvoja Juraj Matejka,“ povedal na úvod Martin Kopejtko a dodal: „Na prvý pohľad bolo evidentne vidno, že sa dievčatá na účasť tešili a že sú správne naladenou partiou aj napriek tomu, že sa dlho nevideli. V tréningovom procese a nasadení nebolo tento deficit vôbec badať, čo nás samozrejme teší."

 

Podľa slov hlavného trénera junioriek Jiřího Typla, ktorý potvrdil, že máme pripravený veľmi kvalitný základ hráčok s dobrým potenciálom do budúcnosti. „Našou úlohou bude, urobiť všetko pre to, aby sa v spolupráci s Komisiou vzdelávania a talentovanej mládeže ďalej pokračovalo v trende tvorenia mládežníckych výberov už od kategórie mladších žiačok. Čiže budeme tvoriť základnú pyramídu zospodu. Kluby, ktoré s dievčenským segmentom pracujú, to pochopili a sú ochotné začať pracovať s dievčatami od veku prípraviek a nespoliehať sa na to, že získajú hotovú hráčku z iného klubu.“

 

Rokovania s hlavnými trénermi reprezentácii budú určite pokračovať už v blízkej budúcnosti. „Určite sa pred odchodom na šampionáty za družstvami ešte zastavím a veľmi rád im vyjadrím podporu v mene Slovenského zväzu florbalu,“ uzavrel prezident SZFB.

 

Ďalšou návštevou prezidenta bude Trenčín, kde prebieha sústredenie reprezentačného výberu mužov a začiatkom júla to bude aj Bratislava, kde budú mať prípravné medzištátne zápasy naši juniori. Donedávna bol Kopejtko súčasťou realizačného tímu v pozícii kondičného trénera výberu juniorov.


Fotogaléria


Odoberajte newsletter