Program Svetových hier je už známy, pozvaných je päť nových športov

 

Organizátori Svetových hier v júli zverejnili podrobný oficiálny športový program pre svetové hry 2022 a minulý týždeň bolo rozhodnuté aj o piatich nových pozvaných športoch.

 

Oficiálny športový program obsahuje 30 športov, 54 disciplín a 207 medailových podujatí. Väčšina športov bola na programe predchádzajúcich Svetových hier v roku 2017 v poľskom Vroclave, ale softbal a ricochet sa na hry vracajú po dlhšej pauze. Úplne nové disciplíny v oficiálnom programe Svetových hier sú Drone Racing (Letecké športy), Canoe Marathon (Kanoe), Breaking (DanceSport), Women’s Fistball, Parkour (Gymnastika) a Men’s Lacrosse. Women’s Lacrosse bol v oficiálnom programe prvýkrát v roku 2017.

 

Florbal je jedným z 30 športov v rámci oficiálneho športového programu a florbalový turnaj mužov sa bude hrať na Svetových hrách 2022. Oficiálny športový program nájdete TU

 

Päť pozvaných športov na svetových hrách 2022

 

Duathlon, Flag Football, Lacrosse (muži), Wheelchair Rugby a Wushu sa predstavia ako pozvané športy na Svetových hrách 2022 v Birminghamu v Alabame. Absolvujú športový program spolu s 30 oficiálnymi športmi.

 

Zatiaľ čo Duathlon bol v roku 2013 invitívnym športom a Wushu v rokoch 2009 a 2013, pánsky Lacrosse je pre The Games nový. Dámsky lakros sa predstavil na Svetových hrách 2017 a v oficiálnom programe je aj v roku 2022. Americký futbal bol v rokoch 2005 a 2017 pozvaný, nový je však aj Flag Football, dynamická moderná bezkontaktná disciplína amerického futbalu. Flag Football @ TWG2022, ktorú predstaví NFL, predstaví osem mužských a osem ženských tímov z celého sveta.

 

Svetové hry sú viac športové podujatia, ktoré každé štyri roky organizuje Medzinárodná asociácia svetových hier pod záštitou Medzinárodného olympijského výboru. Jedenásty ročník Svetových hier sa bude konať v Birminghame v Alabame v USA 7. - 17. júla 2022. Svetových hier sa zúčastní 3 600 športovcov z viac ako 30 športov a zo 100 krajín.

 

Informácie o Svetových hrách nájdete TU

 



Odoberajte newsletter