Projekt „Floorball: Fit for Future“ sa rozbehol úspešne

V októbri minulého roku priniesol Český florbal výbornú správu, v ktorej oznámil, že v konkurencii viac ako tisíc uchádzačov z celej Európy uspel v dotačnom programe Erasmus+ Sport čím získal finančné prostriedky na trojročný projekt medzinárodnej spolupráce „Floorball: Fit for Future“.

 

Podpora Európskej únie začala naberať konkrétne kontúry, ktoré sa týkajú aj Slovenska. Zástupcom našej krajiny je Peter Zámečník a prvý oficiálny míting sa uskutočnil online 12. marca. „Úvodný míting máme úspešne za sebou a zúčastnili sa ho po jednom zástupcovi každej federácie a dvaja z Českého florbalu. Spočiatku sme boli oboznámení s obsahom celého projektu, čiže s jeho postupnými fázami a neskôr sme každý predstavili chod našej organizácie, čo sa týka počtu zamestnancov a ich zaradenia, keďže je projekt zameraný na skvalitnenie a zefektívnenie práce jednotlivých zväzov. Spoločnými silami ideme hľadať chyby v organizačných štruktúrach a na základe poznatkov ich implementovať k nám. Nasledujúci míting je naplánovaný na máj,“ ozrejmil zástupca Slovenského zväzu florbalu Peter Zámečník. Do projektu je zapojených celkom osem krajín – Česko, Švédsko, Švajčiarsko, Nemecko, Poľsko, Slovensko, Dánsko a Španielsko a poradným orgánom je Medzinárodná florbalová federácia IFF.

 

Okrem iného sa na pravidelnej báze konajú webináre pre rozhodcov SZFB a už zajtra je na programe ďalší. Školiteľom bude Radek Hora z Českého florbalu. Témou bude rozoberanie videí správania sa rozhodcov a ich pohybu počas zápasu.



Odoberajte newsletter